Святкування 50-ліття Світового конгресу українців завершиться у Торонто

Жов 12, 2017

Офіційне відзначення 50-ліття Світового конгресу українців (СКУ) завершиться дводенною програмою 10-11 листопада у  Торонто (Канада), яка включатиме міжнародну конференцію, урочистий бeнкет та ґала-концерт.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу СКУ.

Міжнародна конференція «СКУ в 50 років і далі: Дорожня карта» — це шоста і остання з серії конференцій у шести країнах на чотирьох континентах, присвячених діяльності Світового конгресу українців.

На конференції мають виступити президент СКУ Евген Чолій, заступник президента СКУ та колишній голова Союзу українських організацій у Австралії Михайло Моравський, директор МІОК Ірина Ключковська, президент Канадсько-української торгової палати Зенон Потічний, президент КУК Павло Ґрод, президент Американської ради з питань зовнішньої політики Герман Пірчнер, колишній заступник Державного секретаря США з питань демократії, прав людини та праці Девід Крамер; президент Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Андрій Васькович, літератор і професор Ратгерського університету Олександр Мотиль та інші.

Урочистий бенкет відбудеться після першого дня конференції 10 листопада — головним доповідачем буде виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я України д‑р Уляна Супрун.

Дводенна програма завершиться ґала-концертом 11 листопада за участі Української капели бандуристів з Північної Америки під художнім керівництвом Олега Махлая, віртуоза-скрипаля Василя Попадюка з гуртом Papa Duke та меццо-сопрано Стефанії Романюк.

Конференція та бенкет відбудуться в Торонто, в Бенкетному залі Old Mill за адресою: 21 Old Mill Road Toronto, а концерт — у Church on the Queensway за адресою: 1536 The QueenswayToronto.

Нагадаємо, у Києві відбувся економічний форум СКУ: діаспора та урядовці говорили про розвиток та інвестиції.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…