Ключковська: Проведення квазі-з’їзду «української діаспори» в Криму — свідчення, що нас бояться

Жов 10, 2017

Проведення в окупованому Криму так званого «з’їзду української діаспори» є свідченням визнання Росією впливовості закордонних українців. Таку думку висловила директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська.

«Сьогодні російські ЗМІ зарясніли інформацією про проведення в Криму “международного сьезда украинской диаспори”. Ну, що ж, друзі-діаспоряни, це визнання сили і впливовості нашої справжньої української діаспори! Вітаю всіх! Ви — сила, якої бояться», — цитує VIDIA пані Ключковску.

За її словами, проведення цього квазі-з’їзду — це також частина гібридної війни, яка активно розгортається не лише в Україні, але й у всіх країнах, де є міцні українські спільноти.

Як відомо, вчора російські ЗМІ повідомляли про те, що в Криму вперше відбудеться «міжнародний з’їзд представників українських діаспор з різних країн». Ніби-то таким чином вони готові заявити світовій спільноті, що «київський режим не має права виступати від імені всього українського народу».

«Добре розуміємо, що ця комедія відбувається в піку до відзначення 50-ліття Світового конгресу українців, яке потужно прокотилися Україною і світом. Не завадило б СБУ і нашій розвідці зайнятися цим питанням і вивчити, хто туди подався», — зазначила Ірина Ключковська.

Читайте також інтерв’ю — Ірина Ключковська: «Русский мир» запускає щупальці в українські організації.

Читайте також

«Вона та війна»: в Україні зняли документалку про жінок-воїнів АТО
Україна
0 shares0 views

«Вона та війна»: в Україні зняли документалку про жінок-воїнів АТО

vidia.ua - Гру 19, 2017

Повнометражний документальний фільм «Вона та війна» про життя українських жінок-військовослужбовців на фронті і поза ним представила Державному агентству України з питань кіно компанія…

Українці зібрали для «Історичної правди» вже 425 тисяч гривень
Україна
0 shares0 views

Українці зібрали для «Історичної правди» вже 425 тисяч гривень

vidia.ua - Гру 19, 2017

Онлайн-ресурс «Історична правда» в межах оголошеного у серпні звернення про підтримку зібрав вже 425 тисяч гривень з потрібних 1 млн. Про це повідомляє…

CNN запустив промо-ролик про Україну
Світ
0 shares0 views

CNN запустив промо-ролик про Україну

vidia.ua - Гру 19, 2017

Міністерство інформаційної політики України запустило 30-секундний рекламний ролик про Україну в кабельній новинній сітці CNN, повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу МІП. «CNN…