У Москві провели акцію на підтримку ув’язнених кримських татар

Жов 01, 2017

У Москві учасники російської ініціативи “Стратегія-30” провели акцію “День політзека”, під час якої закликали до звільнення російських і кримських політв’язнів та скасування репресивних статей кримінального кодексу РФ.

Як повідомляє Крим. Реалії, акція пройшла на Тверській вулиці.

Учасники акції тримали плакати на підтримку людей, переслідуваних владою з політичних мотивів – фігурантів справи “Хізб ут-Тахрір”, засуджених в Криму лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, а також кримського журналіста Миколи Семени і Миколи Клиха.

Активісти закликали до скасування статей кримінального кодексу Росії, за якими судять тих, хто незгоден з політикою Кремля – ст. 280 “Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності”, 281 “Диверсія” і 205 – “Терористичний акт”, пише Українська правда.

 

 

Говорячи про вирок Семені, одна з організаторів акції Віра Лаврешина зазначила, що це – “вирок свободі слова і остаточний вирок журналістиці у Російській Федерації”.

“Засудили журналіста Семену за його професійну діяльність, що формулювалося як заклики до сепаратизму, за те, що він був не згоден з окупацією Криму”, – зазначила вона.

Затримань активістів поліцією не було.

Нагадаємо, суд у Москві продовжив до 15 років ув’язнення кримського татарина Зейтуллаєва.

Читайте також

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії
Світ
0 shares0 views

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії

vidia.ua - Лис 25, 2018

[caption id="attachment_70602" align="aligncenter" width="545"] Фото: Оксана Федорук-Терлецька[/caption] Повідомлення про заплановані протести української діаспори у США проти російської воєнної агресії почали з'являтись на сторінках…

Як діаспора боролась за правду про Голодомор
Україна
0 shares0 views

Як діаспора боролась за правду про Голодомор

vidia.ua - Лис 24, 2018

Попри географічну віддаленість від Батьківщини, українська діаспора США і Канади завжди зберігала ментальний зв’язок нею та вболівала за долю свого народу, пильно стежила…

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових
Новини, Світ, Україна
0 shares0 views

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових

vidia.ua - Лис 16, 2018

Фільм з назвою "Rehab" (Реабілітація) покажуть в Чикаго в Українському культурному центрі 18 листопада. У документальній стрічці йдеться про реабілітацію шести військовиків, які отримали…