«Це болючий ляпас»: Митники не пропустили «швидку», придбану українцями з Нідерландів для військових

Вер 26, 2017

Українці Нідерландів обурені ситуацією, яка склалась навколо гуманітарної допомоги, яку вони надіслали до України. Через бюрократичні перепони автомобіль «швидкої» допомоги, який було придбано ними спеціально для лікарні в Глухові, повертається назад до Нідерландів, повідомляє СВІТ.UA.

Згідно до повідомлення у Facebook активістки української громади Нідерландів Віри Цваан. автомобіль знаходиться на митному контролі Краковец і повертається до діаспори Нідерландів.

«Чуда не відбулося. А ми ще вірили до останнього у мудрість та людяність українських можновладців, — написала волонтер. — Навіть робітники митниці Краковец, які оформлюють папери, в шоковому стані від цієї ситуації».

За словами Віри Цваан, автомобіль протягом п’яти місяців чекав на розмитнення, проте цього так і не сталося.

«Автомобіль ми ввозили по закону України, за дозволом згідно рішення від 21.04.2017 наказ 679 Міністерства Соціальної Політики України, яким визнано автомобіль гуманітарною допомогою. В комісії був присутній представник служби ДФС по дозволу на розмитнення. Ситуація абсурдна. А ще гірше, що цей абсурд піде по трьом країнам транзиту», — зазначає Віра Цваан.

Подальшу долю автомобіля українці Нідерландів обговорять на загальних зборах громади, які відбудуться щойно «швидка» повернеться додому.

«Це болючий ляпас по українцям в Україні і українцям й нідерландцям, які купували цю автівку і дарували з щирим серцем», — резюмує ситуацію активістка.

Нагадаємо, у Римі на Стрілецькій Варті зібрали €2 000 на автомобіль для воїнів на Донбасі.

Читайте також

«Вона та війна»: в Україні зняли документалку про жінок-воїнів АТО
Україна
0 shares0 views

«Вона та війна»: в Україні зняли документалку про жінок-воїнів АТО

vidia.ua - Гру 19, 2017

Повнометражний документальний фільм «Вона та війна» про життя українських жінок-військовослужбовців на фронті і поза ним представила Державному агентству України з питань кіно компанія…

Українці зібрали для «Історичної правди» вже 425 тисяч гривень
Україна
0 shares0 views

Українці зібрали для «Історичної правди» вже 425 тисяч гривень

vidia.ua - Гру 19, 2017

Онлайн-ресурс «Історична правда» в межах оголошеного у серпні звернення про підтримку зібрав вже 425 тисяч гривень з потрібних 1 млн. Про це повідомляє…

CNN запустив промо-ролик про Україну
Світ
0 shares0 views

CNN запустив промо-ролик про Україну

vidia.ua - Гру 19, 2017

Міністерство інформаційної політики України запустило 30-секундний рекламний ролик про Україну в кабельній новинній сітці CNN, повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу МІП. «CNN…