В Австралії випустили марку, присвячену 70-річчю поселення українців

Вер 22, 2017

Українське товариство колекціонерів Австралії у співпраці з австралійською поштою видало тематичну марку та конверт, присвячені 70-літтю поселення українців в Австралії. Про це повідомляє Укрінформ.

“Зображення для марки та конверта було розроблене Українським товариством колекціонерів Австралії, яке вже неодноразово видавало пам’ятну продукцію на згадку про визначні події у житті українців Зеленого континенту”, – повідомив секретар Товариства та автор проекту Юрій Федик.

Тематичний випуск філателістичної продукції, присвячений 70-літтю поселення, було вперше презентовано під час на ювілейного 15-го Здвигу (з’їзду) українських громад Австралії, а першу тематичну марку погасив посол України в Австралії Микола Кулініч.

Загалом австралійська пошта надрукувала 360 українських марок, а Українське товариство колекціонерів Австралії видало 75 тематичних конвертів, присвячених 70-й річниці поселення українців. Марку, за запропонованим українською громадою дизайном, скомбінували (для розуміння країни походження) з традиційною австралійською поштовою маркою номінацією 1,00 австрал. дол. та зображенням квітки “Синій диявол”, що найкраще, на думку художньої ради, поєднувалася з українським проектом.

Це вже не перший проект Українського товариства колекціонерів Австралії. Раніше тематичні конверти було розроблено та надруковано з нагоди 75-річчя Голодомору (2008 р.), 15-річчя утворення Українського товариства колекціонування (2009 р.), VI Всеукраїнського національного фестивалю в Аделаїді (1996 р.) та багато інших.

Сьогодні Товариство випускає персоналізовані марки та конверти для двох типів подій – визначні події, як-от проведення великих урочистостей в Україні (наприклад, річниця Незалежності України), спеціальні громадські заходи, такі як Конгреси, тощо), а також серію “Спадщина України в Австралії”, започатковану у листопаді 2010 року, яка містить зображення українських осередків та церков, висвітлює діяльність освітніх колективів, молодіжних асоціацій, банків, спортивних команд тощо.

Окрім зображення на конверті друкують описовий текст, як правило, українською та англійською мовами, щоб споживач міг більше дізнатися про подію.

Нагадаємо, у Канаді випустили срібну монету у формі української писанки.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…