На польському телеканалі з’явилася україномовна передача

Вер 21, 2017

Програма виходить щосуботи о 21.45, починаючи з 16 вересня цього року. Як повідомляє портал wirtualnemedia.pl, програма розповідає про найважливіші події з життя української діаспори у Польщі й ті події, які є важливими з перспективи польсько-українських взаємин.

За задумом авторів програми, вона має стати не лише інформаційною платформою, а й майданчиком для консультацій і порад, «які можуть зробити простішим життя українців у Польщі», передає Media Sapiens.

Вони також зазначили, що «На часі UA» є першою україномовною програмою в ефірі комерційного польського телеканалу. Досі програми українською мовою існували лише на регіональних каналах Польського громадського телебачення, а також в ефірі загальнонаціонального каналу громадського мовника TVP3.

Переглянути випуски «На часі UA» можна також на каналі «Superstacja» в YouTube. Ведучою програми виступила Катерина Малафєєва. Як повідомляється у першому випуску «На часі UA», програма виходить за підтримки Фонду «Український інформаційний центр».

Нагадаємо, кілька місяців тому польський президент Анджей Дуда заявив, що у Польщі панує абсолютна свобода медіа, а проблеми з нею були у попередніх урядів.

У 2016 році Сейм Польщі прийняв у другому читанні і в цілому зміни до закону про теле- і радіомовлення авторства правлячої консервативної партії «Право і справедливість». Поправки до закону передбачали передчасне закінчення терміну повноважень членів правління та наглядових рад «Польського громадського телебачення» (TVP) та «Польського радіо» (Polskie Radio). Також, згідно зі змінами до закону, міністр фінансів отримав повноваження затверджувати членів правління та наглядових рад.

Читайте також

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії
Світ
0 shares0 views

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії

vidia.ua - Лис 25, 2018

[caption id="attachment_70602" align="aligncenter" width="545"] Фото: Оксана Федорук-Терлецька[/caption] Повідомлення про заплановані протести української діаспори у США проти російської воєнної агресії почали з'являтись на сторінках…

Як діаспора боролась за правду про Голодомор
Україна
0 shares0 views

Як діаспора боролась за правду про Голодомор

vidia.ua - Лис 24, 2018

Попри географічну віддаленість від Батьківщини, українська діаспора США і Канади завжди зберігала ментальний зв’язок нею та вболівала за долю свого народу, пильно стежила…

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових
Новини, Світ, Україна
0 shares0 views

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових

vidia.ua - Лис 16, 2018

Фільм з назвою "Rehab" (Реабілітація) покажуть в Чикаго в Українському культурному центрі 18 листопада. У документальній стрічці йдеться про реабілітацію шести військовиків, які отримали…