Як протидіяти фейкам: Група українських журналістів побувала на стажуванні у Вашингтоні та Чикаго

Вер 20, 2017

Група українських журналістів з Києва побувала на стажуванні у Вашингтоні та Чикаго за програмою «Відкритий світ» — єдиною програмою обмінів усередині законодавчої гілки влади США. Щорічно вона отримує фінансування від Конгресу США.

Про це повідомляє VIDIA.ua із посиланням на Комітет міст-побратимів Чикаго-Київ.

У складі делегації — шестеро журналістів: Оксана Полуліха, Максим Скубенко, Артем Скрипник, Вікторія Єрмолієва та пані Марія Жданова в супроводі пані Аліни Мозендз, бісікультурного посередника та журналіста з України. До приїзду в Чикаго делегати побували у Вашингтоні, штат Каліфорнія, на Капітолійському пагорбі.

У Чикаго делегати співпрацювали з найкращими практиками щодо медіа-грамотності та протидії неправдивим даним  — спілкувалися із досвідченими журналістами та медіа-експертами, що займаються питаннями комунікації та державного управління, щоб побачити, як вони викривають фейкову інформацію та як шукають об’єктивність.

Журналісти з України також взяли участь у публічній лекції Центру доброчесності та вищої кваліфікації журналістів при St. Paul University Catholic Center під назвою «Журналістська достовірність: урок з історії».

Програму зустрічей координували Комітет міст-побратимів Чикаго-Київ в  та Фундація Геноциду 1932-1933 років в Україні. Поширена для співпраці з Україною від 2003 року, програма покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами шляхом надання можливості українським лідерам у різних галузях діяльності зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань.

«Велика честь для мене бути частиною української делегації, учасницею програми Open World Ukraine. Наступні 10 днів розказуватиму про свою роботу, про Stopfake. Це той досвід, яким ми можемо ділитися із США. Вчора був Bloomberg i Reuters, сьогодні — Columbia College. Говоримо про стандарти журналістики та виклики нашого часу — поширення неправдивої інформації, і як з цим боротися», — написала учасниця проекту Оксани Полюлях.

Група журналістів відвідала також Українське незалежне радіо в Чикаго. «Виступила на Українському радіо в Чикаго. Неймовірні враження! Говорили про медіаграмотність, редакційні стандарти і чесні медіа. Розповіла про досвід Громадського радіо», — поділилася враженнями Вікторія Єрмолаєва , редакторка і ведуча Громадського радіо.

Нагадаємо, українці з Канади заснували стипендію для студентських обмінів.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…