У Чикаго відійшов у вічність поет Володимир Ковалик

Вер 08, 2017

У вівторок, 5 вересня, о 10-й годині ранку в Чикаго на 97-му році життя відійшов у вічність поет Володимир Ковалик. Про це повідомили у прес-службі Міжнародної академії літератури і журналістики.

За інформацією доньки Володимира Ковалика, його тіло готують для перельоту до Львова. Орієнтовно приліт літака з тілом поета очікують наступного тижня, у п’ятницю, 15 вересня, пише Львівська газета.

Цього ж дня ввечері має відбутися парастас у селі Підгірному біля Львова. У суботу, 16 вересня, відбуватиметься похорон на сільському цвинтарі. Поховають Володимира Ковалика поруч із могилою його дружини Емілії.

Володимир Ковалик народився 10 квітня 1921 року у місті Чикаго (США) в родині емігрантів із Закарпаття. Він відомий як двомовний поет, член Національної спілки письменників України, Всеукраїнської асоціації письменників, Міжнародної спілки поетів Америки, Міжнародної асоціації письменників баталістів мариністів, Герой Козацтва України, лауреат літературно-мистецьких премій «Літературний Львів», «Золоте перо Америки» та Мирона Утриска, Почесний академік Міжнародної академії літератури і журналістики, Почесний президент Міжнародного фестивалю юних талантів «Рекітське сузір’я», почесний житель села Рекіти, вірний наставник і друг підростаючого покоління.

«Ні перед ким не стану на коліна і не зречусь своїх думок ніколи», – ці слова поета були його життєвим кредо, яке він сповідував все своє нелегке життя і з яким закінчив свій земний шлях.

Володимир Ковалик – автор 18 збірок поезій виданих українською та англійською мовами.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…