Завдяки волонтерам з Канади 20 українців безкоштовно отримали надсучасні протези

Сер 04, 2017

У Дніпрі закінчилась третя місія Проекту підтримки протезування в Україні. Українських фахівців вперше в Україні навчили спортивному протезуванню верхніх та нижніх кінцівок та супроводжуючій реабілітації.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на ініціаторку Проекту,  президента Канадсько-українського міжнародного фонду підтримки Антоніну Кумку.

Kоманда закордонних спеціалістів (протезистів та реабілітологів) з чотирьох країн світу разом з українськими колегами, виготовили спортивні протези та провели тренування відібраних учасників, серед яких українські військові, паралімпійці та цивільні. Протягом двох тижнів перебування в Україні, фахівці забезпечили спортивними протезами 5 осiб з ампутаціями нижніх кінцівок та 8 осіб з ампутаціями верхніх кінцівок.

Але найголовніше це те, що 22 українських спеціаліста, які взяли участь у двотижневому практичному навчанні, відтепер зможуть виготовляти такі протези та навчати ході/бігу/іншим видам спорту з ними в Україні.

Чергова місія Проекту підтримки протезування в Україні цього разу відбувалась у місті Дніпро, на базі Дніпропетровського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

За останні три роки Проект підтримки протезування в Україні безкоштовно забезпечив протезами верхніх та нижніх кінцівок уже понад 20 осіб.

«Ми забезпечили офіційну сертифікацію 7-ми спеціалістів з різних регіонів та державних підприємств у виготовленні міо-електричних протезів. Ми щоразу вчимо українців мультидисциплінарному, орієнтованому на пацієнта, підходу до роботи з пацієнтом.Усе робиться на волонтерських засадах», — розповіла Антоніна Кумка.

Проект підтримки протезування в Україні — спільний проект Canada-Ukraine International Assistance Fund – CUIA Fund, ProsthetiKa, та Ukraine Parathletic Initiative.

Нагадаємо, українців Канади запрошують до лав Канадсько-українського фонду підтримки.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…