Уряд хоче зробити з Гостомеля базу для лоукостів

Лип 17, 2017

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловився за розвиток аеропорту Гостомель, який сьогодні виконує функцію бази для літаків Антонов і авіакомпанії Авіалінії Антонова, і перетворення його в базовий аеропорт для лоукостів – в тому числі ірландського Ryanair.

Про це повідомила прес-служба Кабміну.

“Ми виступаємо за єдині правила (залучення авіакомпаній), в тому числі для лоу-костів. При цьому у нас є різні аеропорти, є аеропортові термінали. Тому потрібна програма і нові правила залучення авіаперевізників”, – цитує Гройсмана Новое время.

Він висловив ідею розвитку аеропорту Гостомель, який сьогодні виконує функцію бази для літаків Антонов і авіакомпанії Авіалінії Антонова, і перетворення його в базовий аеропорт для лоукостів – в тому числі ірландського лоукост-перевізника Ryanair. Прем’єр запропонував розробити проектну документацію розвитку аеропорту Гостомель з визначенням вартості всіх необхідних робіт.

“Ми зараз повинні прийняти рішення, яке дозволить нам вирішити відразу кілька питань, серед яких – скасування будь-яких монополій в Борисполі, залучення нових авіаперевізників і зниження вартості квитків для наших пасажирів”, – сказав Володимир Гройсман.

Раніше гендиректор аеропорту Бориспіль заявив, що рішення найбільшої європейської лоукост авіакомпанії Ryanair про призупинення планованої програми польотів в Україну не є фактом її припинення.

Крім того, міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, що переговори з лоукостером Ryanair можуть завершитися через кілька тижнів.


Нагадаємо, ірландська авіакомпанія Ryanair після тривалих переговорів скасувала плани по виходу на авіаринок України. Авіаперевізник пояснив таке рішення розбіжностями з керівництвом Борисполя, яке відмовилося виконувати досягнуті між авіакомпанією та Міністерством інфраструктури України домовленості.

У свою чергу гендиректор Борисполя Павло Рябікін звинуватив лоукостер Ryanair в незаконних вимогах. Також він заявляв, що через ультиматум Ryanair аеропорт може зазнати збитків в 2 млрд грн.

Коментуючи ситуацію, що склалася, Володимир Омелян заявив, що у відмові Ryanair запланованого входу в Україні винен також і найбільший авіаперевізник країни – авіакомпанія Міжнародні авіалінії України (МАУ).

Читайте також

В Українському музеї у Чикаго вчитимуть писанкарству
Світ
0 shares0 views

В Українському музеї у Чикаго вчитимуть писанкарству

vidia.ua - Лют 23, 2018

Завтра, 24 лютого, в Українському музеї у Чикаго відбудеться майстер-клас писанкарства, де майстриня Ганна Чичула навчить цій чудовій традиції всіх бажаючих. Про це…

У турецькому Ізмірі відкрили українське товариство
Світ
0 shares0 views

У турецькому Ізмірі відкрили українське товариство

vidia.ua - Лют 23, 2018

Українці турецького Ізміру офіційно зареєстрували громадське об’єднання під назвою «Українська спілка солідарності в Ізмірі» (Izmir Ukrayna Dayanışma Derneği). Про це повідомляє VIDIA з…

Уряд Канади надав $1.45 млн освітньому проекту про Голодомор
Світ
0 shares0 views

Уряд Канади надав $1.45 млн освітньому проекту про Голодомор

vidia.ua - Лют 23, 2018

Уряд Канади надав додатковий трирічний грант у розмірі $1.45 млн на підтримку «Національного освітнього туру про Голодомор» (Holodomor National Awareness Tour). Про це…