Діаспора у Канаді приймає молодь з України — фіналістів конкурсу “Видатні Українці Канади”

Лип 11, 2017

У Канаді продовжує гостювати та, подорожуючи, вивчати англійську мову молодь з України — фіналісти національного конкурсу  «Видатні Українці Канади».

З 9 червня по 16 липня переможці конкурсу корисно проводять час у Ванкувері та Торонто. Про це VIDIA повідомили організатори проекту.

Як відомо, до 150-річчя Канади та 125-річчя поселення перших українців у Канаді, організація OWL – Open World Learning провела всеукраїнський національний конкурс «Видатні Українці Канади». Старшокласники та студенти 1-3 курсу українських навчальних закладів створювали відеоролики про видатних канадських українців, яких самі обирали і про яких шукали цікаву інформацію.

У конкурсі взяли участь понад 500 учасників. З них журі обрало 16 фіналістів та півфіналістів, серед яких є діти загиблих учасників війни на Сході України та діти-сироти.

«Бути в Канаді для мене —це мрія, яка стала реальністю. Одразу зацікавила ідея, захотілося спробувати свої сили, тим більше, що мене завжди цікавили люди, які досягли успіху у житті. Завдяки конкурсу я більше дізналася про українських канадців, ознайомилась із біографіями десятків відомих людей. Моє конкурсне відео про Джона Сопінку, суддю Верховного Суду Канади», — розповіла Діана Горбатюк, одна з фіналісток, яка прилетіла у Торонко.

«Перемога у конкурсі надала мені мотивацію іти далі і підкорювати нові вершини! Мені пощастило, адже пройшла відбір до групи “advanced IELTS”, отож вдосконалюючи мову, старанно готуюсь до важкого іспиту, через який має пройти кожен international student. Приємно бачити усміхнених вчителів, які завжди раді прийти тобі на допомогу. Фаховий виклад матеріалу на уроках, цікаві завдання та безліч спілкування із носіями мови. Чудовим бонусом є студенти із різних куточків світу, з якими неодмінно будемо підтримувати дружбу у майбутньому та обмінюватись досвідом», — поділилася дівчина.

«Цей місяць став переломним в моєму житті. Життя української діаспори, яка допомогла собі та допомагає українській молоді – це приклад того, що можна змінити все. Потрібно велике бажання і згуртованість. Ситуація зародження української діаспори мені нагадує зародження нової нації в теперішній Україні. У нас зараз складне економічне становище, але чи була легко їм, першим емігрантам?», — каже фіналіст з Івано-Франківська, Олександр Хабайлюк. Його конкусна робота присвячена першому іммігранту до Канади Івану Пилипіву.

Часткову фінансову підтримку проекту надали організації Канадсько-Український Міжнародний Фонд Підтримки та Об’єднання «Четверта Хвиля».

Нагадаємо, українські студенти зможуть стажуватися в університетах Канади  під час літніх канікул.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…

  • Wolter

    Хочу нагадати про мою родину Мазуренків,які були спонсорами фонду Ольжича і не тільки- по залученню студентів на навчання в Канаду!!!