Любіть як свого: Владику Венедикта ввели на престол єпархії УГКЦ у Чикаго

Чер 30, 2017

У четвер, 29 червня, у Чикаго Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав увів на престол Правлячого єпископа єпархії Святого Миколая. Про це повідомляє VIDIA із посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

Насамперед було зачитано буллу від Святішого Отця Франциска, який 20 квітня 2017 року благословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про призначення дотеперішнього Єпископа-помічника Львівської архиєпархії Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго.

Під час проповіді до вірних Предстоятель Церкви відзначив, що свято Петра і Павла, яке віздначалося у день інтронізації, розкриває зміст самої події – введення в уряд нового єпископа:

«Апостол Петро нам сьогодні каже, що ця єпархія має українське коріння. І так важливо є плекати єдність із матірною Церквою. Посилаючи з України вам єпископа сюди, ваша Церква-мати хоче сказати, що вона дбає про вас. Вона хоче будувати єдність між нашими вірними в Україні і в діаспорі, хоче плекати цей спадок традицій нашої Церкви Володимирового хрещення», – сказав Блаженніший Святослав.

«Сьогодні, — продовжив Глава Церкви, — апостол Петро каже вам, владико, що ви є невід’ємним членом Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Тепер отримаєте в Синоді нову позицію, новий голос як правлячий архиєрей. Відпускаючи вас до Сполучених Штатів, ми з вами не розлучаємося. Ви лишаєтеся великим скарбом нашої Церкви, якого ми потребуємо всюди: і в Чикаго, і у Львові, і в Києві».

Глава УГКЦ звернувся з особливим проханням до вірних єпархії. «Із синівською любов’ю прийміть нашого владику. Підтримайте його! Я вам хочу сказати, він не янгол, він просто людина. Як людина, має свої слабкості, але і свої дари від Господа Бога. Він потребує вас так само, як і ви потребуєте його. Там, де він щось не може, не вміє або не знає, допоможіть йому, підставте йому своє плече, і тоді побачите, що у вашій єпархії буде здійснюватися все те, що ми чуємо про Петра і Павла та про Христову Церкву», – попросив Предстоятель.

Блаженніший Святослав звернувся з окремим словом до монашества Чиказької єпархії. «Владика Венедикт є ваш. Знаю, що він по-особливому дбатиме про ваші монастирі і спільноти. Буде дбати про покликання священичого і монашого стану. Моліться за нього і любіть його як свого. І підтримайте його», – сказав Глава УГКЦ.

Насамкінець духовний лідер греко-католиків звернувся до самого владики Венедикта. «Ви отримуєте для свого пастирського служіння, мабуть, одну з найбільших єпархій Католицької Церкви, яка простягається від Детройта до Аляски і Гаваїв. Ваша єпархія є місійною єпархією. Ще не всі Божі діти є зібрані під тим омофором, який ви сьогодні несете на своїх плечах. Будьте місійним єпископом, вчіть мови. Ми знаємо, що ви розмовляєте англійською мовою, але вивчайте іспанську, можливо, навіть китайську… Ідіть і голосіть Слово Боже для тих, хто, може, сьогодні ще себе не відчуває любленим і спасенним Божим сином чи донькою. Ми знаємо, що Чикаго – це гарний великий український центр, але думайте про ті частини вашої єпархії, де найтяжче священикам і вірним. Несіть Боже Слово в цю культуру. Бо наша Церква і ви особисто маєте так багато що сказати. Владико, любіть ваших людей і віддайте все найкраще, що маєте, задля їхнього спасіння. Будьте для людей святим Миколаєм», – побажав Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, про життєвий і духовний шлях владики Венедикта можна почитати за посиланням.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…