Світовий конгрес українців закликає США до нових санкцій проти Росії

Чер 23, 2017

Світовий конгрес українців (СКУ) закликає США ще раз підтвердити свою відданість територіальній цілісності України та підтримці євроатлантичних прагнень народу України, прийнявши «Акт з протидії дестабілізуючій діяльності Ірану», який передбачає санкції проти Російської Федерації.

Таку заяву зробив президент СКУ Евген Чолій, передає VIDIA із посиланням на прес-службу організації.

«Світовий конгрес українців вітає зустріч 20 червня у Вашингтоні Президента України Петра Порошенка та Президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа та недавні акції на підтримку територіальної цілісності України», — йдеться у повідомленні.

В СКУ нагадали, що того ж дня Міністерство фінансів США ввело санкції для 38 додаткових фізичних осіб і компаній, причетних до продовження окупації Криму Російською Федерацією.

15 червня Спікер Палати представників Конгресу США Пол Раян (Республіканська партія, Вісконсин) та Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписали Меморандум про співпрацю, який ще раз підтверджує взаємодію між Конґресом США і Верховною Радою України.

15 червня Сенат США прийняв новий пакет санкцій, які спрямовані на гірничодобувну, металургійну, суднобудівну та залізничну галузі Російської Федерації, частину її енергетичного сектору, а також на осіб, які ведуть діяльність у сферах розвідки чи оборони. Цей законопроект, який би ввів у законодавство існуючі санкції проти Російської Федерації, прийняті через її вторгнення до України, був би доданий до законопроекту про загальнодержавні санкції проти Ірану під назвою «Акт з протидії дестабілізуючій діяльності Ірану».

Нагадаємо, Джон Маккейн знову підняв у Сенаті питання надання Україні зброї.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…