Держсекретар США підтвердив збереження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету України

Чер 21, 2017

У перебігу зустрічі у Вашингтоні з президентом України Петром Порошенком державний секретар США Рекс Тіллерсон підтвердив готовність США сприяти мирному врегулюванню ситуації на Донбасі, повідомила прес-служба голови української держави.

Крім того, обговорювались шляхи надання оборонної зброї для України, мовиться в повідомленні без дальших подробиць, передає Радіо Свобода.

Напередодні зустрічі «Групи двадцяти», що відбудеться в Німеччині на початку липня, співрозмовники «скоординували позиції щодо припинення російської агресії на Донбасі та повернення Криму», і в цьому зв’язку президент України «представив пропозиції щодо більш активного залучення США до мирного процесу на Донбасі», повідомила прес-служба. Під час зустрічі було домовлено продовжити консультації з метою вироблення спільних кроків.

Держсекретар США також підтвердив збереження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Крім того, сторони обговорили питання звільнення українських заручників і погодились, що це питання має бути вирішено у максимально швидкий спосіб, мовиться в повідомленні.

Раніше у вівторок президент України, який перебуває у США з робочим візитом, зустрівся, серед іншого, з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майком Пенсом, а також із міністром оборони Джеймзом Маттісом. На останній із цих зустрічей американський міністр запевнив, що США й далі віддані праву України захищати свою суверенну територію, повідомила речниця Пентагону Дейна Вайт.

А після зустрічі з Трампом Порошенко сказав, що не бачить необхідності у зміні нинішнього «мінського» формату переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, і при цьому висловив велике зацікавлення Києва в залученні Вашингтона до активного процесу такого врегулювання.

Також практично на всіх зустрічах лунала підтримка збереженню чинних санкцій щодо Росії, доки Москва не ліквідує причини цих санкцій – не припинить втручання на Донбасі і не поверне Крим.

За словами Порошенка, зустрічі, що вже відбулися, засвідчили високий рівень підтримки України з боку США.

На полях згаданої зустрічі «Групи двадцяти» має відбутися перша зустріч Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна. Порошенко, прибувши в понеділок до Вашингтона, заявляв: «Дуже важливо, що моя зустріч у Білому домі буде раніше, ніж зустріч (із Трампом) Путіна. Це необхідно для того, щоб всі були озброєні інформацією і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість».

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…