Духовний батько народу. Де і коли можна попрощатися із Блаженнішим Любомиром

Чер 01, 2017

Колишнього предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Любомира поховають у крипті Патріаршого собору Воскресіння в Києві.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

«Блаженніший Любомир був духовним батьком нашого народу. У його присутності всі ми почувалися захищеними, певними, а сьогодні всі ми в одну мить осиротіли», — відзначив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Сьогодні вранці з Блаженнішим Любомиром попрощалася його найближча спільнота сестер, отців, семінаристів у Княжичах, де він проживав упродовж останніх років свого життя.

Траурний кортеж вирушив до Львова, до міста, де він народився, де мешкає його родина, і  де 26 січня 2001 року він зійшов на престол Києво-Галицьких верховних архиєпископів і очолив Церкву.

Львів. Львів’яни і всі люди доброї волі зможуть попрощатися з Блаженнішим Любомиром у п’ятницю і суботу, 3 і 4 червня.

Тіло Блаженнішого Любомира прибуде до Львова, до архикатедрального собору Святого Юра сьогодні близько 19-ї години.

Завтра о 10:00 буде відслужено Заупокійну Божественну Літургію. Собор буде відчинено вдень і вночі.

У суботу, 3 червня, о 9:00 після Заупокійної Архиєрейської Літургії розпочнеться скорботна хода вулицями Львова, яка завершиться у храмі Архистратига Михаїла.

Київ. «Ми сподіваємося, що з Божою допомогою вранці в неділю, 4 червня, його тіло прибуде до Патріаршого собору Воскресіння Христового», — йдеться у повідомленні УГКЦ.

Усі кияни, мешканці та гості міста зможуть попрощатися з Блаженнішим Любомиром упродовж неділі і понеділка зранку.

У свято П’ятдесятниці в Патріаршому соборі буде відслужено три Божественних Літургії: о 7:30, 9:00 та об 11:00. Одразу після останньої Літургії будуть служити Вечірню з коліноприклонними молитвами.

Цього ж дня о 18:00 в Патріаршому cоборі в Києві відбуватиметься Чин Архиєрейського похорону. Відтак будуть молитовні чування всю ніч із читаннями Божественного Євангелія.

У понеділок, 5 червня, об 11:00 відбудеться скорботна Архиєрейська Божественна Літургія з Чином погребіння.

«Блаженніший Любомир буде похований у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового, як будівничий цього храму, як його найбільший скарб, як той, що стає великим і непорушним наріжним каменем цієї святині навіки», – зазначив Глава Церкви.

Як відомо, великий українець — Блаженніший Любомир Гузар — відійшов у вічність у середу, 31 травня, на 85-му році свого святого життя.

Фото: The Ukrainians

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…