За підозрою у держзраді СБУ проводить обшуки в офісах Яндекс.Україна

Тра 29, 2017

Служба безпеки України проводить обшуки в офісах дочірньої структури російської компанії Яндекс в Києві та Одесі. Про це повідомила прес-секретар служби безпеки України Олена Гітлянська на своїй Facebook-сторінці.

«Слідчі дії відбуваються в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада)», — цитує її Новое время.

Інших деталей Гітлянська не повідомила, пообіцявши надати їх згодом.

Раніше того ж дня, Яндекс заявив про обшуки СБУ в Києві та Одесі.

«У наших офісах у Києві та Одесі зараз перебувають представники Служби безпеки України. Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми поки не маємо. До наших офісах вже виїхали адвокати. В рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію», — повідомили в компанії.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). У списку санкцій 1228 фізичних осіб і 468 юридичних осіб.

Санкції передбачають блокування доступу до сервісів Яндекс, 1С, Софтлайн Груп, Корпорації Парус і ще ряду інших російських IT-компаній.

Також санкції торкнулися соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, а також сервісів Mail.ru.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…