Фахівці зі США та Канади встановлять спортивні протези 16 українським військовим

Тра 23, 2017

Третя місія Проекту підтримки протезування в Україні відбудеться у місті Дніпро, на базі Дніпропетровський протезний завод. Про це повідомляє VIDIA із посиланням на керівницю  проекту Антоніну Кумку.

Команда закордонних спеціалістів (протезистів та реабілітологів) з чотирьох країн світу виготовлятимуть протези та тренуватимуть відібраних учасників української команди Ігор Нескорених, які полетять змагатися у Торонто у вересні 2017, а також учасників війни та параолімпійців, які хочуть займатися спортом та мати активні хоббі.

Протягом двох тижнів перебування в Україні фахівці Проекту планують забезпечити спортивними протезами чотирьох особи з ампутаціями нижніх кінцівок та дванадцятьох — з ампутаціями верхніх кінцівок.

«Але найголовніше це те, що вже відібрано 20 українських фахівців, які візьмуть участь у двотижневому практичному навчанні і зможуть виготовляти такі протези в Україні. Також плануються десятки консультацій», — додала Антоніна Кумка.

Як відомо, Проект підтримки протезування в Україні — це спільний проект Canada-Ukraine International Assistance Fund-CUIA Fund, ProsthetiKa, та UPI. В рамках двох попередніх місій в Україні Проект безкоштовно забезпечив протезами верхніх та нижніх кінцівок уже понад 20 осіб.

«Ми забезпечили офіційну сертифікацію 7-ми спеціалістів з різних регіонів та державних підприємств у виготовленні міо-електричних протезів. Ми щоразу вчимо українців мультидисциплінарному, орієнтованому на пацієнта, підходу до роботи з пацієнтом», — зазначила керівниця Проекту.

Усе це робиться на волонтерських засадах: «Уся організація, відпустки, робота іноземців, координація — усе це ми робимо з мінімальними затратами та з максимально корисним та якісним результатом».

Антоніна Кумка також подякувала усім спонсорам та донорам проекту. Отримані кошти, зазначила вона, витрачатимуться на комплектуючі для спортивних протезів, які не забезпечуються в рамках державної програми в Україні; переліт, проживання та харчування іноземних спеціалістів; проживання українських спеціалістів, які прибули на навчання; добові перекладачів та фотографа та ін.

Фото: TRS Prosthetics

Читайте також

«Розумний будинок» українських винахідників залучив 200 тисяч євро в Європі
Світ
0 shares0 views

«Розумний будинок» українських винахідників залучив 200 тисяч євро в Європі

vidia.ua - Бер 16, 2018

Український стартап Ecoisme залучив 200 тисяч євро від Європейського інституту інновації та технології KIC InnoEnergy, а також отримав доступ до мережі партнерів інституту.…

Українці Латвії відправили до Києва вже 35-й вантаж гуманітарної допомоги
Світ
0 shares0 views

Українці Латвії відправили до Києва вже 35-й вантаж гуманітарної допомоги

vidia.ua - Бер 16, 2018

В четвер Конгрес українців Латвії (КУЛ) відправив до України 35-й вантаж гуманітарної допомоги, призначений для полегшення життя людей з особливими потребами. Про це…

Українська діаспора закликає прийняти Україну до НАТО
Важливе, Світ
0 shares0 views1

Українська діаспора закликає прийняти Україну до НАТО

vidia.ua - Бер 16, 2018

Світовий конгрес українців закликає країни-члени НАТО підтримати рішення про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО. Про це повідомляє VIDIA з…