Європейський парламент проголосував за безвіз для України

Кві 06, 2017

У четвер, 6 квітня, Європейський парламент проголосував за введення безвізового режиму для України. За відповідне рішення проголосував 521 депутат Європарламенту, 75 депутатів проголосували проти, 36 утрималися, повідомляє Європейська правда.

Після схвалення безвізу в Європарламенті, відповідне рішення повинно бути схвалено Радою ЄС  на рівні послів країн-членів та міністрів.

У травні документ підпишуть глава Європарламенту і країна-голова в Раді ЄС (в даному випадку – Мальта). Рішення має набути чинності на 20-й день після його опублікування.

Напередодні більшість членів Європарламенту за підсумками дебатів підтримали введення безвізу для України.

“Безвізовий режим для України – це не подарунок, а результат боротьби українців з корупцією і реформ, здійснених в умовах війни”, – зазначив у ході дебатів євродепутат від Польщі Міхал Боні.

За словами голови Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, безвізовий режим з ЄС буде наданий Україні до літа поточного року.

Відзначимо, що ще 27 лютого Рада Європейського Союзу схвалила механізм призупинення безвізового режиму з третіми країнами.

Механізм зупинення безвізу полягає в наступному: після ініціювання рішення про припинення безвізу з окремо взятою країною державами ЄС та Єврокомісією, останній дається один місяць на ухвалення відповідного рішення.

Так, скасування безвізу для окремих категорій громадян вводиться строком на 9 місяців. По закінченню цього терміну, рішення можуть пролонгувати ще на 18 місяців, для всіх громадян певної країни.

Читайте також

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…

Перший директор “Голосу Америки”, Никифор Григоріїв – речник української демократії
Важливе, Світ
0 shares0 views

Перший директор “Голосу Америки”, Никифор Григоріїв – речник української демократії

vidia.ua - Лют 06, 2019

9 лютого виповнюється 136 років від дня народження одного з лідерів Української національної революції 1917–1921 рр. та українського еміграційного осередку у Чехословаччині, першого директора…