У Кейптауні півтора місяці відзначатимуть Дні України, які завершаться гучним фестивалем

Лют 28, 2017

З 28 лютого по 11 квітня в Південно-Африканській Республіці (ПАР) вперше відбудуться «Українські Дні в Кейптауні». Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Facebook-спільноту «Українці в Кейптауні».

Програма українських днів для жителів ПАР обіцяє бути насиченою різноманітними подіями: виставка українських книг та показ фільмів, дискусії, обговорення та майстер-класи з українських традиційних ремесел.

Кульмінацією майже півторамісячних днів України в Кейптауні буде український фестиваль.

«Раді запросити Вас на перший за 25 років історії українсько-південноафриканських відносин фестиваль української культури, який відбудеться 11 березня 2017 року у м.Кейптаун (The Range Tokai)», — написали організатори.

Гості фестивалю зможуть скуштувати традиційні українські страви, потанцювати під українські пісні, будуть розважальні конкурси, мистецькі вироби та багато іншого. А от роздинкою стануть українські народні інструменти — зокрема, вперше зазвучить бандура.

У Кейптауні проживає більше 500 українців. Офіційно громадську організацію «Українська Діаспора в ПАР» було зареєстровано 30 липня 2015 року.

Нагадаємо, у вересні минулого року майже 10 тисяч відвідувачів зібрав Український фестиваль у Вашингтоні.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…