Українська діаспора закликала Порошенка захистити Уляну Супрун

Січ 25, 2017

Українська всесвітня координаційна рада (УВКР) звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра та народних депутатів із проханням надати необхідну підтримку діяльності нового керівництва Міністерства охорони здоров’я України та затвердити Уляну Супрун на посаді Міністра.

Відповідне звернення за підписом голови УВКР Михайла Ратушного було написано з огляду на активну «кампанію з дискредитації діяльності команди Уляни Супрун» та опубліковане на сайті організації, передає VIDIA.

«УВКР з обуренням сприймає нападки зі сторони структур та осіб, що роками несли безпосередню відповідальність за жахливий стан охорони здоров’я в Україні, на теперішнє керівництво Міністерства Охорони Здоров’я України на чолі з Уляною Супрун», — йдеться у заяві.

«Корупція й нажива на здоров’ї українців, особливо важкохворих дітей –  переросли всякі допустимі межі, це призвело до того, що Україна вже багато років займає останні місця за тривалістю життя її громадян у світі, — наголошують в УВКР. — Вартість найнеобхідніших медикаментів в рази перевищувала вартість своїх аналогів закордоном. Для всіх стало очевидним, що система МОЗ та закупівлі медичних препаратів – сама  вимагає кардинального оздоровлення та реформування. Саме це,  почало здійснювати  нове керівництво Міністерства України на чолі з лікарем, українкою,  народженою в Америці – Уляною Супрун».

Михайло Ратушний зазначив, що спілкуючись з лікарським середовищем, пацієнтами українських клінік, не раз чув, що прозорість, ефективність та відкритість при закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення, впровадження системи відшкодування лікарських препаратів, реформування первинної ланки медичної допомоги – позитивно сприймається українською громадськістю, і вже призвело до здешевлення великої кількості медикаментів.

Запущену кампанію з дискредитації МОЗу він назвав «спробою старої системи зберегти корупційні порядки та процеси в цій ділянці».

«Особливо цинічно звучать ксенофобські звинувачення в бік особисто в.о. Міністра охорони здоров’я та як би про її «неукраїнськість»,  відсутність зв’язку з Батьківщиною та з українськими реаліями».

УВКР – як організація, що представляє українців діаспори — нагадує, що Уляна Супрун, народжена у США, свідомо переїхала на Батьківщину в часи Євромайдану, на початку війни на Сході України.

«За всі роки вона надала реальну допомогу тисячам співвітчизників у вигляді аптечок натівського зразка, зібраних і закуплених за рахунок закордонного українства. Уляна Супрун є позитивним прикладом,  як українці діаспори  мають повертатися на землю своїх предків, щоб їхній досвід та вміння були задіяні для потреб українського народу», — наголосив Михайло Ратушний.

Нагадаємо, Уляну Супрун призначили заступником та виконуючою обов’язки Міністра охорони здоров’я у липні минулого року.

Читайте також

«Розумний будинок» українських винахідників залучив 200 тисяч євро в Європі
Світ
0 shares0 views

«Розумний будинок» українських винахідників залучив 200 тисяч євро в Європі

vidia.ua - Бер 16, 2018

Український стартап Ecoisme залучив 200 тисяч євро від Європейського інституту інновації та технології KIC InnoEnergy, а також отримав доступ до мережі партнерів інституту.…

Українці Латвії відправили до Києва вже 35-й вантаж гуманітарної допомоги
Світ
0 shares0 views

Українці Латвії відправили до Києва вже 35-й вантаж гуманітарної допомоги

vidia.ua - Бер 16, 2018

В четвер Конгрес українців Латвії (КУЛ) відправив до України 35-й вантаж гуманітарної допомоги, призначений для полегшення життя людей з особливими потребами. Про це…

Українська діаспора закликає прийняти Україну до НАТО
Важливе, Світ
0 shares0 views1

Українська діаспора закликає прийняти Україну до НАТО

vidia.ua - Бер 16, 2018

Світовий конгрес українців закликає країни-члени НАТО підтримати рішення про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО. Про це повідомляє VIDIA з…