На розвиток університету у Львові пожертвували понад 6 млн грн

Гру 05, 2016

Цього року добігає кінця перша 7-річна кампанія з розвитку Українського католицького університету «Нове покоління для нової України!». Останнім заходом кампанії став IX Благодійний вечір на підтримку УКУ, що відбувся 3 грудня в Києві.

Жертводавці та спонсори УКУ задекларували 6,5 млн. грн на підтримку університету. Ще 2,5 млн. грн – на розвиток новоствореного Київського центру УКУ пообіцяв Фонд родини Загорій.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу УКУ.

kyiv-banquet (15 of 34)

Традиційно захід зібрав провідних громадських та релігійних діячів, бізнесменів, представників академічної спільноти, влади і дипломатичного корпусу, діячів культури та мистецтва, які розуміють важливість якісної вищої освіти для розвитку українського суспільства.

«Дякую Вам, що Ви були та є серед тих, хто допоміг нам здійснити великі мрії та задуми. Наша зустріч – це свідчення того, що ми можемо бути разом – у мирі, радості, спільно працювати та розвивати цю країну. А дружба – це те, чого сьогодні так потребує Україна», – президент УКУ, владика Борис (Ґудзяк).

kyiv-banquet2 (10 of 10)

Кампанія з розвитку Університету «Нове покоління для нової України!» розпочалася у 2010 році. Тоді в УКУ діяло два факультети, шість основних освітніх програм. Сьогодні в університеті – шість факультетів, вісім бакалаврських, 19 магістерських та аспірантських програм, 22 освітніх інститути та центри. Завдяки підтримці благодійників із різних країн та континентів за ці роки вдалося  побудувати інноваційний студентський колегіум, багатофункційний навчальний корпус, унікальну університетську церкву Святої Софії – Премудрості Божої, розпочато будівництво Центру імені Митрополита Андрея Шептицького.

Проте не будинки є основними, а те, що в них відбувається: виховання нового покоління, навчання, наукова і суспільна праця, духовне життя.

kyiv-banquet (13 of 34)

«Нам так бракує сьогодні добрих новин. Добрих новин в Україні, для України, з України. Дума, поза межами багато хто говорить про втому від України, українського питання. Відтак питання добрих нових з України – питання державної безпеки, нашого розвитку, можливості упевнено дивитися вперед. Ми живемо в стані  війни. Тому так потрібні добрі новини в Україні. Приклади маленьких, але справжніх перемог, щоб ми бачили, що можемо не лише боротися і триматися, але й перемагати. Нам потрібно добрих нових для України. Щоб ми відчули себе народом, що має багато що дати – не тільки собі, але я й поділитися з ближнім і зі світом. Такою доброю новиною – в Україні, для України і з України – є Український католицький університет. Підтримуючи університет, ви співпрацюєте з доброю новиною. Добра новина в християнському ключі називається Євагнелієм – «доброю вісткою». Ви є співтворцями цієї доброї вістки», – подякував гостям Блаженніший Святослав, Отець і Глава УКЦ.

kyiv-banquet (20 of 34)

Почесним гостем та промовцем благодійного вечора Києві була Уляна Супрун – в.о. Міністра охорони здоров’я. Уляна Супрун була частиною команди УКУ, відтак добре знає про розвиток університету.

«Сьогодні бракує спеціалістів фізичних терапевтів та ерготерапевтів – спеціалістів, які би допомагали людям після інсультів, бойових поранень адаптуватися до нових реалій свого життя. Минулого року в УКУ ми створили Школу реабілітаційної медицини. В Університеті я знайшла однодумців, які розуміють, що треба змінити систему реабілітацію в Україні», – сказала в.о. Міністра охорони здоров’я.

Одними з доброчинців УКУ є родина Іванчиків. Фонд родини «Повір у себе» підтримує студентів університету. Цього року фонд започаткував конкурс наукових проектів для  підтримки наукової діяльності викладачів УКУ. Окрім того, співзасновник фонду Віктор Іванчик задекларував підтримку Київського центру УКУ.

kyiv-banquet (21 of 34)

«Університет базує свою діяльність на цінностях та чеснотах, які близькі кожній людині. Думаю, осередки УКУ, мають з’являтися по всій Україні, які зірочки. Вони повинні давати орієнтир людям, яким важко, які не можуть знайти того компаса» – говорить Ірина Іванчик, співзасновниця благодійного фонду «Повір у себе».

Київський центр УКУ (вул. Мазепи, 10а) відкрили 1 грудня. Центр стане майданчиком для інтелектуальних дискусій, «світлим майданчиком зустрічей людей доброї волі, які хочуть іншої України».

kyiv-banquet (7 of 34)
Почесний комітет

Перша кампанія з розвитку Українського католицького університету «Нове покоління для нової України!» майже завершена. Проте праця над розбудовою України, вихованням нового покоління тільки розпочинається.

«Завершення кампанії – це ще далеко не кінець, а лише один початковий етап. УКУ продовжуватиме «бажати великого», свідчити та служити, формувати нове покоління для нової України. Запрошуємо Вас мріяти і здійснювати мрії з нами», – Владика Борис (Ґудзяк).

kyiv-banquet (9 of 34)
Виконавчий комітет 9-го благодійного вечора

Нагадаємо, фольк-бал «Перелаз’» зібрав у Львові понад 3 млн гривень на підтримку студентів.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…