У річницю розгону Майдану українці у Лондоні вийдуть на вулиці – вимагатимуть розслідування

Лис 29, 2016

15241896_1328895360482726_8320831209771047482_nУ третю річницю побиття студентів на Євромайдані,29 листопада, українці у Великобританії проводять у Лондоні синхронну з Києвом ходу. За годину – о 20.00 – від пам’ятника Володимиру на Голанд Парк Авеню вони рушать колоною до Посольства України.

Опісля пікету представники громадського об’єднання «Лондон Євромайдан» планують передати українським дипломатам звернення, підписане активістами місцевої громади.  Про це повідомляє VIDIA.

«29 листопада – річниця жорстокого побиття студентів під час Євромайдану в Києві. Пройшло вже 3 роки з подій тієї страшної ночі, а ніхто до сих пір так і не був покараним, не поніс відповідальність», – наголошують організатори акції.

Пропонуємо вашій увазі текст звернення:

«Три роки тому громадяни України показали велику силу духу, патріотизм і відданість європейським цінностям – демократії, свободі, громадянській зрілості. Українці повстали проти облуди і цинізму, і зрештою змусили негідних керманичів залишити посади та віддати владу народу. Торжество цивілізаційного громадянського духу назвали Революцією Гідності.

Водночас тодішні керівники України руками так званих “правоохоронців” вчинили низку тяжких злочинів проти українського народу : спочатку жорстоко розігнали мирне зібрання громадян на Майдані, а в подальшому вдалися до скоєння найтяжчих злочинів – масових убивств мирних беззбройних громадян України – учасників Майдану.

За три роки Україна не побачила істотних зрушень в розслідуванні цих злочинів і притягненні винних до кримінальної відповідальності.

29 листопада, в річницю вчинення першого тяжкого злочину на Майдані – жорстокого і невиправданого нічим побиття учасників миного зібрання, студентів, журналістів (у тому числі іноземних) – українські патріоти здійснюють марш до Міністерства Внутрішніх Справ і Генеральної Прокуратури України з вимогою пояснень щодо ходу розслідування цих злочинів.

Ми, українці Великої Британії підтримуємо наших побратимів в Україні і вимагаємо:

Від Президента, Парламенту і Уряду України: взяти під особливий контроль розслідування тяжких злочинів стосовно учасників мирного зібрання, не допустити призначенню на відповідальні посади осіб, причетних до організації та здійсненню масових убивств, та унеможливити їх поновлення на посадах.

Від МВС: оприлюднити результати службового розслідування; нарешті звільнити і припинити поновлювати на службі осіб, причетних до злочинів проти Майдану.

Особисто від міністра Авакова: офіційно дати пояснення щодо заяви про причетність до розгону Майдану Сергія Льовочкіна.

Від Генпрокуратури активісти вимагають: притягнути до відповідальності осіб, які зумисне або через недбалість затягували розслідування і тим самим дали можливість злочинцям уникнути відповідальності. За розгін мирного зібрання громадян на Майдані притягнути за ст.340 Кримінального кодексу УСІХ співробітників підрозділу «Беркут», що перебували на місці злочину, як службових осіб».

Нагадаємо, Януковичу в суді оголосили підозру у держзраді.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…