У Києві відкрили скандальну будівлю відновленого театру на Подолі. Відео

Лис 29, 2016

На Андріївському узвозі у Києві відкрили фасад оновленого Київського академічного драматичного Театру на Подолі, фотографії якого напередодні викликали хвилю обурення у мережі.

Yaroslav Yemelianenko via Facebook

Yaroslav Yemelianenko via Facebook

«Поки йшло будівництво, всі були переконані, що фасад тимчасовий, “монтажний”. Але підходить час відкриття й завісу підняли. Виявилося, що будівлю театру, розташованого в серці старовинного Києва, після реконструкції планується запустити в такому вигляді. Те, що ми сьогодні побачили – це дизайн крематорію, промислової вентиляційної системи. Або 1-2 блоків ЧАЕС, –- які радянські інженери і архітектори також реалізували за допомогою чорних кубічних будівель. Але ніяк не театру, розташованого на старовинній, найбільш туристичній вулиці столиці України», – цитує допис у Facebook користувача Ярослава Ємельяненка Новое время.

Опісля офіційного представлення фасаду громадськості, мер Києва Віталій Кличко прокоментував ситуацію, зазначивши, що без врахування думки фахівців і громадськості щодо зовнішнього вигляду будівлі, театр не буде зданий в експлуатацію.

Кличко також додав, що в даному випадку є невідповідність нормам. Зокрема, підрядник не врахував рекомендацій містобудівної ради, які стосувалися проекту реконструкції  фасаду будівлі. Також проект не був представлений громадськості.

«Архітектурний ансамбль Андріївського узвозу – знакової,  історичної вулиці – повинен бути збережений…Потрібно доопрацювати  зовнішній вигляд будівлі, щоби вона не вибивалася з ансамблю будинків на узвозі, і мають бути враховані рекомендації містобудівної ради», – цитує мера його прес-служба.

Вигляд будівлі до перебудови

Вигляд будівлі до перебудови

Нагадаємо, найближчим часом у туристичних місцях Києва з’являться 20 янголів, які символізуватимуть дружбу України із різними країнами.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…