У Києві з’являться 20 особливих янголів

Лис 28, 2016

Найближчим часом у туристичних місцях Києва з’являться 20 янголів, які символізуватимуть дружбу України із різними країнами. Про це повідомляє VIDIA із посиланням на Art News Ukraine.

1l1a7217

Днями у приміщенні посольства Литви відбулась презентація проекту «Янголи націй, з вірою в Україну!» Організатором проекту виступає «Фонд Ігнаса Юрконіса» у партнерстві з посольствами та за підтримки Київської міської державної адміністрації.

На заході були присутні представники дипломатичних місій Литви, Латвії, Швеції, Грузії, Молдови, Ізраїлю, Болгарії, Азербайджану та ін. країн.

«Метою цього вечора є презентація “Янголів націй” нашим майбутнім партнерам — представникам дипломатичних місій в Україні. Сьогодні я запрошую вас взяти участь у цьому чудовому проекті, який буде сприяти поглибленню зв’язків між вашими країнами та Києвом, а з ним і всією Україною», — звернувся до гостей меценат проекту Ігнас Юрконіс.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Олексія Рєзнікова, свою участь у проекті вже підтвердили п’ять країн.

1l1a7062

Як зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс: «У цьому році ми відзначаємо 25 років дипломатичних відносин між Литвою та Україною, і я сподіваюсь, що цей проект стане ще одним красивим елементом нашої співпраці».

За концепцією проекту, організатори планують встановити понад 20 скульптур янголів заввишки 1,3 м у основних туристичних місцях Києва. Біля кожного янгола кияни та гості столиці зможуть побачити табличку з посланням до України від дружньої країни.

Автором скульптур став український художник та скульптор, член Національної спілки художників України В’ячеслав Дідківський.

Нагадаємо, у Києві відкрили пам’ятник королеві Франції Анні Ярославні.

 

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…