У Римі на Стрілецькій Варті зібрали €2 000 на автомобіль для воїнів АТО

Жов 31, 2016

Близько 300 українців та італійців зібралися в неділю, 30 жовтня, в «Українському селі» в Римі на благодійне свято «Стрілецька Ватра», організоване Оргкомітетом Євромайдан Рим та Конгресом Українців Італії.

Захід був присвячений річниці Листопадового Чину і проголошення Західно-Української Народної Республіки. Про це на своїй сторінці у Facebook написав співзасновник Оргкомітету Євромайдан-Рим Олесь Городецький, передає VIDIA.

На свято прибув Єпископ УГКЦ, канонік Папської Базиліки Санта Марія Маджоре, владика Іриней (Білик). Відкриваючи святкування молитвою, владика поблагословив всіх присутніх та побажав духовного та державного відродження України.

«Учасники акції мали змогу пригадати події Листопадового Чину 1918 року. Сценізовані образи Українських Січових Стрільців разом з вояками АТО нагадали про цю славну сторінку в історії України та ще раз підтвердили тяглість поколінь українців в боротьбі за Українську Самостійну Соборну Державу» – написав Городецький.

На святі лунали стрілецькі пісні, поезії. Окрасою свята став виступ українських діток зі школи «Престиж» (художній керівник колективу – Марія Герман).

Учасники заходу мали змогу покуштувати стрілецької рибної юшки, риби на грилі та фасолі з м’ясом та грибами. Найменші учасники свята пригощали всіх млинцями.

Після офіційної частини була весела галицька забава з польками, вальсами та коломийками. На завершення свята «Січові Стрільці» запалили «Стрілецьку Ватру», біля якої ще довго забавлялися учасники та гості заходу.

На «Стрілецькій Ватрі» було зібрано 2 000 євро на потреби АТО (придбання автомобіля для добровольчого батальйону ОУН) з яких 205 євро – були зібрано дітками.

Нагадаємо, у Італії зібрали €1 230 000 на користь України в рамках збірки, оголошеної Папою.

Читайте також

У Словенії започатковують конкурс української пісні
Світ
0 shares0 views

У Словенії започатковують конкурс української пісні

vidia.ua - Лют 01, 2018

Вперше у Словенії відбудеться міжнародний конкурс на краще виконання української пісні «Українські солоспіви у Словенії» в рамках V міжнародного фестивалю української культури в…

Українка стала обличчям Prada
Світ
0 shares0 views

Українка стала обличчям Prada

vidia.ua - Лют 01, 2018

18-річна українська модель Паша Гаруля знялася в новій рекламній кампанії весняно-літньої колекції модного будинку Prada, повідомляє Новое Время. Нову рекламну кампанію Prada під…

У Чехії відкликали дозвіл на атласи з «російським Кримом»
Світ
0 shares0 views

У Чехії відкликали дозвіл на атласи з «російським Кримом»

vidia.ua - Лют 01, 2018

Міністерство освіти, молоді і спорту Чехії відкликало дозвіл на новий шкільний атлас світу після скарг України і Грузії, що на деяких мапах атласу…