Для діаспори та іноземців створили сайт із вивчення української

Бер 31, 2016

Днями у мережі запрацював освітній портал для вивчення української мови як іноземної «Крок до України». Сайт створений для усіх – молодших і старших, представників української діаспори та іноземців, словом для усіх, хто бажає вивчати українську мову за допомогою найсучасніших засобів.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК).

books1

Портал працює у рамках однойменного проекту МІОКу «Крок до України». Мета порталу – забезпечити процес навчання української мови як іноземної сучасними інтерактивними матеріалами, призначеними для самостійної роботи та доступними в онлайн-режимі, а також цікавими методичними розробками для викладачів УМІ.

У рубриках сайту – krok.miok.lviv.ua –  передбачено поділ інформації на матеріали для вчителів, студентів та для дітей.

«Студентами вважаємо усіх, хто вивчає українську мову як іноземну, без вікових обмежень, а рубрику для дітей відокремлюємо, оскільки ці матеріали потребують інших методичних підходів», — презентують портал його автори.

Сайт містить навчальні інтерактивні курси, які доповнюють підручники з УМІ, видані в рамках проекту «Крок до України», відео- та аудіоматеріали, тестування для визначення рівня володіння мовою, додаткові матеріали у рубриках «етномайстерня», «навчальні екскурсії», «ігри», «методичні розробки для проведення занять».

Нагадаємо, у Норвегії за місяць відкрили уже другу українську школу.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…