Українці Варшави згадували полеглих на Майдані українців

Лют 21, 2016

Українці Варшави відзначили другу річницю трагічних подій на Майдані. Увечері 20 лютого біля Посольства України в Польщі поклали квіти і запалали лампадки під портретами Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на спільноту Euromaidan-Warszawa.

12733397_900308340068574_3676950812450549515_n

Того ж вечора у приміщенні «Українського Світу» відбулася зустріч зі свідками Революції Гідності, які провели на Майдані майже усі дні протестів. Вони поділилися із присутніми власними спогадами і переживаннями.

Фольклорист і режисер Наталя Лещенко розповіла про те, як вона зі своїм чоловіком Русланом Павлюком організувала «криївку» поруч з Майданом на вул. Лютеранській. У приміщенні майстерні автентичного костюму «Шляхетний одяг» могли погрітися і перепочити десятки їхніх друзів.

Вчора у Варшаві відбувся вечір спогадів про Майдан.

Опубліковано Euromaidan-Warszawa 21 лютого 2016 р.

Етнолог-науковець Юлія Буйських розповіла про власний волонтаріат, який пізніше був описаний нею у книжці «111 днів Майдану». Співробітник телеканалу «Espreso.tv» Владислав Цуман згадав про будні операторів, які почергово цілодобово вели зйомку на Майдані – у тому числі у найгарячіших його точках, а також – з палаючого Будинку Профспілок.

Своїми спогадами поділився активіст Андрій Підгурський, який був співорганізатором варшавського Євромайдану, а потім брав участь у діяльності самооборони Майдану у Києві.

Після вечору спогадів присутні переглянули відомий фільм «Зима у вогні».

Нагадаємо, у День пам’яті Героїв Небесної Сотні Конгрес українців Канади закликав міжнародне співтовариство підтримати Україну у її боротьбі із російською агресією.

Читайте також

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…

Перший директор “Голосу Америки”, Никифор Григоріїв – речник української демократії
Важливе, Світ
0 shares0 views

Перший директор “Голосу Америки”, Никифор Григоріїв – речник української демократії

vidia.ua - Лют 06, 2019

9 лютого виповнюється 136 років від дня народження одного з лідерів Української національної революції 1917–1921 рр. та українського еміграційного осередку у Чехословаччині, першого директора…

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії
Світ
0 shares0 views

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії

vidia.ua - Лис 25, 2018

[caption id="attachment_70602" align="aligncenter" width="545"] Фото: Оксана Федорук-Терлецька[/caption] Повідомлення про заплановані протести української діаспори у США проти російської воєнної агресії почали з'являтись на сторінках…