Хлопець із ДЦП у відповідь на запрошення від Порошенко започаткував акцію

Лют 11, 2016
Фото з Facebook Романа Кисляка

Фото з Facebook Романа Кисляка

Відомий переселенець з Донбасу Роман Кисляк, що має ДЦП, започаткував соціальну акцію ‪#‎накавуздругом. Так він відреагував на запрошення зустрітися на каві від дружини Президента України Марини Порошенко.

Обурена випадком у ресторані Львова, у якому зневажливо поставились до людини з діагнозом ДЦП, перша леді записала звернення до українців.

«Я цілком підтримую хвилю обурення українців щодо ситуації, яка сталася з хворим на ДЦП Романом Кисляком. Твердо переконана, що подібний вчинок стосовно людини з інвалідністю є щонайменше безбожністю. Адже рівноправне ставлення один до одного робить нас людьми та єдиним непереможним народом. І якщо хтось вважає, що має право на зверхність до людей з обмеженими можливостями, то хочу нагадати, що кожен з нас знаходиться від потенційної інвалідності на відстані аварії», — сказала Порошенко.

Вона також подякувала Роману за «велике серце, наповнене добром, людяністю, вмінням прощати і допомагати іншим» і запросила його зустрітися за філіжанкою кави.

Слова підтримки Дружини Президента України Марини Порошенко на…Слова підтримки Дружини Президента України Марини Порошенко на адресу Рома Кисляк

Опубліковано Фонд Порошенка 10 лютого 2016 р.

У відповідь Роман записав власне відеозвернення, у якому закликав українців запрошувати у кафе та ресторани своїх друзів з особливими потребами.

«Спілкуйтесь, веселіться, пийте каву, чай, їжте млинці, сирники, бургери або торти. Не забудьте сфотографуватися та поділитися з нами фото з хештегом #накавуздругом, — написав він у коментарі до відео у Facebook. — Якщо ви хочете приєднатись до акції, але не маєте знайомих з особливими потребами – пишіть Емаусу. Вони знайдуть для вас гарну компанію».

Приєднатися до акції можуть також кафе і ресторани, ставши дружніми закладами для людей з особливими потребами.

Як відомо днями у Львові зчинився скандал, що викликав хвилю обурення у громадськості по всій країні. Романа Кисляка вигнали зі львівського ресторану «Vapiano Lviv», бо він здався персоналу підозрілим.

Читайте також

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…

Перший директор “Голосу Америки”, Никифор Григоріїв – речник української демократії
Важливе, Світ
0 shares0 views

Перший директор “Голосу Америки”, Никифор Григоріїв – речник української демократії

vidia.ua - Лют 06, 2019

9 лютого виповнюється 136 років від дня народження одного з лідерів Української національної революції 1917–1921 рр. та українського еміграційного осередку у Чехословаччині, першого директора…