У США зібрали мільйон доларів на розвиток університету у Львові

Гру 21, 2015

Український католицький університет зібрав понад 1 млн. доларів США на розвиток під час Благодійних вечорів, що відбулися у містах Сполучених Штатів Америки. Це сума від продажу квитків, окремих датків від жертводавців та спонсорів, а також заснованих стипендій.

Благодійні вечори відбулися у Вашингтоні, Чикаго, Сиракузах та Нью-Йорку, повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу УКУ.

img-1131

Цьогорічною локацією для вечора у Вашингтоні став заміський клуб воєнно-морського флоту в Арлінгтоні (штат Вірджинія). Серед почесних гостей – Карл Гершман, президент Національного фонду підтримки демократії (NED).

gershman

У вітальному слові він відзначив роль Українського католицького університету в боротьбі України за незалежність, зокрема, через виховання гідного покоління українців: «Окрім війни за територіальну та економічну незалежність, в Україні триває морально-духовна боротьба – боротьба із радянським минулим, яке просякнуте недовірою та цинізмом. Це «поле битви» Українського католицького університету, який виховує нове покоління українців: громадян, які прагнуть створити вільне суспільство на основі цінностей».

opatska-e1447077913631

Приятелів УКУ в Чикаго привітала декан Львівської бізнес-школи УКУ Софія Опацька. Вона розповіла про пріоритети розвитку університету та як УКУ відповідає на виклики:

«Ділитись досвідом, бути відкритим до світу, приносити нову якість у людські та бізнесові стосунки – це те, що ми намагаємось робити спільно з нашою бізнес-спільнотою в Україні, представники якої сьогодні є разом з нами на цьому бенкеті. Познайомтесь із цими людьми. Вони в непрості часи показують приклади успіху нашим студентам. Це люди, які довірять нам не лише свої гроші, наповнюючи стипендіальний фонд, але й своїх дітей».

Серед почесних гостей, які виступили від час благодійного вечора в Чикаго, – випускник УКУ, преосвященніший владика єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Григорій (Комар), та Іван Гевко, генеральний секретар і виконавчий директор «Rotary International».

john-hewko

Цього року вперше відбувся благодійний вечір на підтримку УКУ в Сиракузах. Президент УКУ, Владика Борис (Ґудзяк) разом із керівником Школи управління УКУ Павлом Шереметою зустрілися із колом друзів УКУ в рідному місті Владики та привітали гостей.

gudziak-sheremeta

Почесним гостем вечора у Нью-Йорку став професор Єльського університету Тімоті Снайдер.

snider

Під час благодійного вечора у «місті яблука» д-р Марія Шевчук -Чабан, яка підтримує УКУ впродовж багатьох років, зазначила: «Сьогодні ми не тільки досягли поставлених цілей. Вечір відображає почуття спільноти і тепла. А вони – безцінні».

Свою музику та тепло пісень гостям впродовж вечорів дарували Оксана Муха та Віктор Морозов.

mukha-2-e1447078368185

«Український католицький університет та Українська католицька освітня фундація щиро дякує всім, хто долучився до організації заходів: волонтерам, почесним гостям, співакам», — йдеться на сайті університету.

Впродовж листопада благодійні вечори відбудуться також в Канаді: Торонто, Монреалі, Калгарі.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…