Нотатки волонтера: Не опускаймо рук — Україні потрібні зміни

Жов 10, 2015

ukraineПоступово вщухли тяжкі бої на сході України, і багато волонтерів розгубились — вже немає стільки грошової чи речової допомоги від людей, і важко постачати необхідне для армії такими обсягами як раніше. І, насправді, такі обсяги уже й не потрібні — забезпечення покращилось. Що ж робити волонтерам, які вже не мають можливості працювати як минулого року?

Шукати інші напрямки роботи, довгострокові та більш глобальні проекти на тому чи іншому рівні; брати участь у місцевих виборах, аби щось змінити.; влаштовуватись на роботу чи давати старт власному чесному бізнесу.

У канадських волонтерів та активістів це питання теж постало — ми змінили напрямки відповідно до вимог суспільства та потреб України. Звичайно, є організації, які й далі займаються суто допомогою українській армії, і вони роблять координовану, добру роботу та мають підтримку від тих, хто хоче допомагати саме військовим на фронті. Але багато організацій та груп задали собі запитання: «А що далі?».

Ми не можемо постійно концентруватися лише на купівлі форми чи білизни.

Україні потрібні зміни в багатьох сферах, і діаспоряни здатні з цим допомогти в тій чи іншій мірі.

Хтось готовий допомагати фінансово, хтось знаннями та досвідом, хтось їде і працює на місцях. Але ми усі робимо щось надзвичайно важливе, що згодом вималюється у повну картину тієї України, яку ми, українці з усього світу, хочемо бачити.

Нещодавно Канадсько-український Фонд міжнародної підтримки протезування провів марафон, до якого приєдналась велика кількість людей. Це означає, що їм імпонує те, на що йшли кошти, зібрані від участі, — навчання українських спеціалістів у сфері протезування. Багато хто погоджується, що саме аспект навчання та нового досвіду зараз потрібен Україні у будь-якій сфері.

Волонтерам важливо продовжувати реалізовувати себе у тому чи іншому напрямку, адже вони — це ті люди, які довели, що можуть згуртовувати навколо себе інших, організовуватися та досягати мети. І якщо більше не виходить бути волонтером на тому рівні, що й раніше, то це не страшно. Важливо використовувати волонтерський досвід у подальших справах та змінювати країну на краще.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…