Голівудська акторка пишається українським корінням і планує перший візит в Україну

Одну з головних ролей у популярному телесеріалі “Вікінги” виконує акторка Кетрін Винник. Мало хто знає, що походить вона з української родини. У інтерв’ю “УП. Життя” Кетрін розповіла про свої юнацькі роки. Зізналась, що пишається українським корінням та влітку планує вперше навідатись до України.

У вишитій маминій сорочці під час відзначення Різдвяних свят (фото з офіційного instagram акторки)

Акторка, яку у родині кличуть Катруся Винницька, не приховує свого походження. Втім на батьківщині ніколи ще не була. Попередньо планує влітку вперше приїхати з мамою на кілька днів до Києва.

“Я народилася в Канаді. Але мої тато і мама обоє є українцями. В мене загалом велика українська родина. Я дуже пишаюсь мати таке коріння. В дитинстві була активною в українські громаді Торонто, яка тут є досить великою”, – розповідає вона.

У дитинстві Катруся розмовляла виключно українською. Ось у цьому шоу Катерина говорить про своє українське коріння та звертається українською до ведучого (з 4 хв).

В рідному Торонто займалася в “Пласті”, щонеділі ходила в тамтешню українську школу імені Цьопи Паліїв та відвідувала греко-католицьку церкву. Згодом захопилася східними єдиноборствами, де досягла неабияких результатів, отримавши чорний пояс з карате і тхеквондо.

Матір акторки Леся Винницька – віце-президент Україно-Канадського конгресу.

Якщо загалом говорити про нашу родину, то, наприклад, мої батьки народилися в Галичині. Мама на Львівщині, а тато на Тернопільщині. Батьки мого чоловіка Романа походять з Старого Самбора і Борислава. У 40-х роках родичі втікали від радянської влади. Тож батько Катрусі і я народилися в Німеччині, а до Канади нас привезли ще дуже маленькими, – розповідає мама акторки.

Одруження батьків акторки Канаді – Лесі та Романа 44 роки тому. (фото з офіційного instagram акторки)

До України актрису запросили на зустріч з українськими фанами. Якщо теперішній графік зйомок “Вікінгів” не завадить – вона таки планує вперше навідатись на батьківщину.

Нагадаємо, Кетрін Винник порадила українцям ставати пластунами.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…