Кличка у Німеччині нагородили за зміцнення зв’язків між Україною та ЄС

Тра 23, 2015

У Німеччині мер Києва Віталій Кличко отримав премію імені Германа Елерса. Нагорода вручена очільнику столиці за «невтомну самовіддачу» у боротьбі за свободу і демократію України та за взаємодію з Євросоюзом, передає DW.

Кличко нагорода

Голова Фонду Германа Елерса Отто Бернхардт зазначив, що Віталій Кличко «зберігав спокій у пожежонебезпечній ситуації на Майдані і весь час закликав своїх прихильників до спокою та розсудливості».

Під час церемонії нагородження у присутності 800 поважних гостей мер Києва нагадав, що Україна воює на два фронти: із зовнішньою агресією за свободу і територіальну цілісність та з корупцією всередині країни за європейські цінності та європейське майбутнє.

Віталій Кличко заявив, що Україна не хоче «повертатися в СРСР». Він прямо звинуватив Росію у розпалюванні збройного конфлікту в країні: «без пропаганди, промивки мізків, фінансової підтримки та постачання зброї цієї війни ніколи б не було».

Премія Германа Елерса, названа на честь колишнього очільника бундестагу, присуджується з 1975 року. Її лауреатами стали теперішній глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль, німецький письменник та драматург Зігфрід Ленц.

Як повідомляв сайт VIDIA раніше, український єпископ владика Борис (Ґудзяк) отримав найвищу нагороду Франції.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…