Сенатори МакКейн та Кірк: Україну не захистити одними пайками і взуттям (Відео)

Бер 23, 2015

Сенатори Джон Майккейн та Марк Кірк зустрілися з українською громадою Чикаго. Американські законотворці розповіли про своє ставлення до російської агресії та відповіли на запитання стосовно майбутніх кроків США щодо допомоги Україні. Як відомо, сенатори вже довгий час виступають за надання Україні оборонного озброєння.

Марк Кірк: “Ми плануємо розміститтися в Польщі, щоб забезпечити виконання нашого зобов’язання перед НАТО присутністю війск. Ми покажемо Путіну, що ми підримуємо Європейську демократію”.

Джон Маккейн: “Я впевнгений, що в амбіціях Володимира Путіна є відновлення Російської Імперії. Путін повернувся до старої риторики Радянського Союзу. І звичайно, він продовжує становити загрозу іншим країнам.”

Обидва сенатори твердо підтримали надання зброї Українській армії та запевнили присутніх, що виступатимуть на підтримку американською владою українського народу.

Джон Маккейн: “Я стою перед вами не як республіканець, не як демократ, а як людина, як любить вашу країну, яка мала можливість побачити красу цього народу. Я все життя пам’ятатиму людей Майдану”.

kirk-mccain-chicago-ukrainian

Своїми спогадами про Майдан сенатор Маккейн ділився ще перед своїм виступом. Демонструючи генеральним консулам України та Литви майданівські світлини і відео просто з власного мобільного телефону.

Сенатор Кірк твердо вважає, що надання озброєння Україні – це єдиний вихід захистити державу.

Марк Кірк: “Ми не можемо захищати країну комплектами їжі та взуття. Ми повинні надіслати в Україну протитанкові ракети, які виготовлені в Сполучених Шататах і можуть знищити радянський танк на відстані 3 кілометрів.”

Очевидно, що США прагне максимально допомогти Україні, проте з огляду на можливе виникнення повномасштабного протистояння з Росією, Сполучкені Штати діють обережно.

Джон Маккейн: “Не думаю, що існує загроза повномасштабного конфлікту, але звичайно, що існує загроза подальшої агресії Росії, якщо вона не заплатить за це. Прикро, що Президент США не надає зброю українцям, з якою вони могли б захистити себе.”

Марк Кірк: “Я б додав, що у разі повномасштабного конфлікту, Росія має 20 тисяч ядерних боєголовок і це був би кінець Сполучених Штатів. Ми повинні робити все можливе, щоб не почалась війна між США та Росією”.

Наталія Фігель, Ольга Тимуш, VIDIA
спеціально для Голосу Америки

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…