Посли США в Україні закликали західних лідерів провести День перемоги у Києві

Бер 19, 2015
Монумент Батьківщина-Мати у Києві Фото: kyiv.ridna.ua

Монумент Батьківщина-Мати у Києві
Фото: kyiv.ridna.ua

Колишні американські посли в Україні Стівен Пайфер, Джон Гербст та Білл Тейлор звернулися до світових лідерів із пропозицією прийняти участь у київських урочистостях до річниці закінчення Другої світової війни у Європі.

Дипломати написали спільну статтю для Los Angeles Times з назвою «Київ, а не Москва, має бути обраний для відзначення Дня перемоги у Європі», передає VIDIA.

У матеріалі посли звернулися до політиків, які відмовилися їхати на святкування до Москви, – канцлера Німеччини Ангели Меркель і прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, – а також до президента США Барака Обами, який «незабаром вчинить так само».

«Є ще один спосіб для західних лідерів прийняти участь у святкуванні, яке вшановує героїзм і самопожертву радянських людей під час Другої світової війни. Меркель, Кемерон та Обама повинні скористатися цією можливістю, тому що це стане останнім великим ювілеєм для багатьох ветеранів та інших людей, які пережили війну. Замість того, щоб вшанувати День Перемоги в Москві, вони повинні поїхати до Києва», – закликають дипломати.

Також у статті йде мова про те, що останніми роками Володимир Путін намагався привласнити перемогу СРСР у Другій світовій. Це закономірно обурює українців та інші народи колишнього Радянського Союзу. Саме тому доброю альтернативою Москві для відзначення річниці перемоги може стати Київ. Разом з цим такий вчинок стане потужним сигналом про міжнародну ізоляцію Росії.

Нагадаємо, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Захід намагається зірвати заплановане у Москві святкування 70-ї річниці Дня перемоги.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…