Інтернет-радіо для української громади в Португалії

Січ 23, 2015

Любити Батьківщину — це виконувати IV Божу Заповідь: «Шануй батька і матір».

Такою ми бачимо і нашу Україну, що єднає своїх синів і дочок любов’ю до ближнього, поваги до своєї історії, та бажання жити в мирі і добробуті за рахунок власної праці та взаємодопомоги.

Україна більше не буде поневоленими краєм: ні російськими завойовниками, ні кримінальними диктаторами. Але для створення нових  суспільні відносини, для запровадження необхідного реформування  держави, потрібний високий рівень громадської свідомості, який досягається також і за рахунок інформованості широкого суспільства.

Новий проект Спілки українців у Португалії — «Радіо Спілка» створюється в першу чергу для залучення українців, що проживають закордоном до державотворення України. Через сильну громаду, що матиме свій об’єднаний голос у європейській країні, ми ефективніше зможемо допомагати Україні, яка зараз потребуватиме значних зовнішніх інвестицій і лобістів своїх інтересів у різних ділянках життя: від економіки до культури.

Розпочинаємо ми свій проект без значних ресурсів і виключно на волонтерській праці. Та власне, завдяки новітнім технологіям, інформаційні проекти стають дешевими і доступними для широкого кола зацікавлених. А форма подкастінгу дає можливість швидко і оперативно доносити інформацію через аудіо записи, які зараз має можливість робити кожен власник смартфонів чи телефонів, що мають функцію диктофону.

Учасником нового проекту може стати кожен, хто захоче поділитися цікавою інформацією. Потрібно буде лише записати свою розповідь, чи інтерв’ю на записуючий цифровий пристрій та передати через інтернет ресурси на адресу Спілки українців у Португалії. Вашу інформацію, як також і тематичні інтерв’ю з українськими та португальськими політиками, урядовцями, діячами культури і таке інше, ми будемо розміщувати у формі аудіо-новин на нашому сайті. Фактично, ми пропонуємо громадський майданчик для обміну думок і інформації для українців, що проживають у Португалії та для зв’язку з Україною і іншими громадами у широкій світовій українській діаспорі. Кожному бажаючому  ми пропонуємо спробувати себе у ролі журналіста, не затрачаючи для цього багато часу і ресурсів.

Маємо надію, що новий проект «Радіо Спілка» ще краще об’єднає наші громади і головне, допоможе нашому спільному бажанню бачити Україну сильною процвітаючою незалежною державою.

Слава Україні!

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…