У США збирають мобільні телефони і планшети, щоб віддати їх українській армії

Активіст у США започаткував проект “Tech Drive For Ukrainian Soldiers”, який закликає людей віддати свою техніку – мобільні телефони та планшети –  на потреби української армії, повідомляє VIDIA. Перша посилка із технічною допомогою уже вирушила до України.

Ініціював проект Богдан Половко, що проживає у Нью-Йорку.

ФОТО: Andrij Olynec

Ціль “Tech drive For Ukrainian Soldiers” – забезпечити українських воїнів планшетами та телефонами на платформі Android  та пристроями GPS.

“Для військового командира планшет – це карта місцевості з усіма стратегічними об’єктами, розрахункові таблиці, велика кількість військових матеріалів або набагато краще захищена секретна інформація”, – ідеться в описі ініціативи.

Активіст збирає невикористовувані пристрої у всіх охочих поділитись технікою. На телефони та планшети буде встановлено програмне забезпечення від Міністерства оборони України, а GPS допоможе хлопцям рухатися в темряві при вимкнутих фарах. Також за допомогою телефону або планшета можна керувати безпілотними літальними апаратами.

Перший збір пристроїв відбувся у день українських парламентських виборів на дільниці у Нью-Йорку, розповів у коментарі VIDIA Богдан Половко. Тоді люди більше розпитували про проект, ніж жертвували техніку. Але уже після виборів почали приносити перші планшети і телефони.

“У переважної більшості тут планшети Apple, а у нас програмне забезпечення, яке ми встановлюємо, написане під Android. Я спочатку відмовив деяким людям, бо не хотів приймати те, що нам лишнє, якщо воно не принесе користь. Але потім зрозумів, що так справа не піде.  Оскільки за ціною пристроїв від Apple іноді можна придбати два хороших пристрої на платформі Android. Ми будемо обмінювати їх в магазинах, де продається комп’ютерна техніка”, – розповів Богдан.

До України уже відправили першу партію технічної допомоги. Це – 10 мобільних телефонів та один планшет вартістю 900$.

Наразі проектом цікавляться багато людей. Тому  коли вдасться зібрати наступну партію техніки – вона одразу ж вирушить до українських воїнів.

Тепер Богдан шукає місце у Нью-Йорку, куди люди могли б приносити пристрої для вояків.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…