Українка стала першою іноземною акторкою, яка здобула азіатську «Еммі»

Січ 28, 2013

Українка Ірина Каптелова, яку в Китаї знають під іменем Іліша, стала першою іноземною акторкою, яка здобула нагороду престижної Національної телевізійної премії Китаю TV Drama Awards Made in China. Про це повідомляє Ukranews.

TV Drama Awards Made in China вручається щорічно, входить до трійки найбільш визначних премій в галузі кіноіндустрії в Китаї і є азіатським аналогом американської «Еммі».

Золоту статуетку в номінації «Найкраща іноземна актриса 2012» принесла Каптеловій головна жіноча роль у телесеріалі «Моя Наташа», який китайські ЗМІ назвали «головною драмою року». Саму номінацію запровадили вперше, щоб відзначити акторську роботу Каптелової.

Партнером Ірини по серіалу виступив Джу Явен – володар премії Asian New Talent Award Шанхайського кінофестивалю у 2011 році, номінант премії «Найкращий актор» міжнародної премії «Еммі» в 2012 році, актор фільму Mystery, який отримав приз Каннського кінофестивалю.

Бюджет серіалу становив близько 6,4 млн доларів. Сценаристом виступив відомий китайський драматург Гао Маньтан. У серіалі також знялися зірки з Китаю, та актори з Росії і Японії. Зйомки вели трьома мовами – китайською, японською, російською – а відбувалися вони в Китаї та Росії. Кількість переглядів серіалу на відеосервісах Китаю в сумі перевищила 321 млн разів.

Найпопулярніший розважальний телеканал Китаю «Анхей» назвав Ірину блискучою зіркою китайського екрану: «Вона стала першою іноземною актрисою, яка зіграла головну жіночу роль у китайському телесеріалі. Вона створила унікальний образ, зігравши з неповторною акторською майстерністю. У 2012 році телесеріал “Моя Наташа” зробив її найблискучішою зіркою китайського телебачення».

Ірина Каптелова народилася 3 червня 1986 року в Дніпропетровську. Зараз здебільшого відома за межами СНД, співпрацює з теле- і кінокомпаніями США та Китаю. Її акторський дебют відбувся в 2009 році в ролі російської дівчинки-солдата у фільмі «Взимку не холодно». Зараз Каптелова бере участь у зйомках нового масштабного серіалу «Юн Вінг», який є спільним китайсько-американським проектом.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців
Світ
0 shares0 views

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців

vidia.ua - Жов 11, 2018

12 жовтня в Українському інституті сучасного мистецтва в Чикаго відбудеться відкриття виставки "Сучасна українська графіка", повідомляє VIDIA.ua з посиланням на Генеральне консульство України в…

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
Україна
0 shares0 views

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору

vidia.ua - Сер 31, 2018

Президент України Петро Порошенко пропонує розірвати договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією», що «з вини Москви вже давно став…

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair
Україна
0 shares0 views

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair

vidia.ua - Сер 31, 2018

Урочистий запуск першого рейсу авіакомпанії Ryanair «Київ-Бориспіль – Берлін-Шенефельд» відбудеться 3 вересня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє VIDIA з посиланням на…

  • Александра

    Как это что? Гражданство и душа!

  • Gino

    i like this

  • Gino

    i like this

  • Росс

    І що ж в ній українського?