Євромайданівці прогулялись до Межигір’я та ухвалили маніфест дій

Майдан провів першу велику акцію в Межигір’ї. Активісти пішли, пообіцявши повернутися, якщо їх вимоги не будуть виконані, повідомляє ZN.ua.

Протестувальники вирушили з Києва в Межигір’я пішки, на автомобілях, автобусах і на велосипедах після 12:00. В селі Нові Петрівці вони змогли розблокувати перший кордон міліції і підійшли на відстань 500 м до резиденції Януковича в Межигір’ї, яка охороняється “Беркутом” і міліцією.

Після 14:00 до активістів приєдналися лідери трьох опозиційних партій.

Виступаючи перед присутніми, Кличко заявив, що сьогодні – лише попереджувальна акція, наступного разу до Межигір’я прийдуть мільйони. “Якщо нас не чують з Майдану, ми прийшли ближче до президента, до його резиденції. І нехай ця влада не думає, що можна сховатися за високими парканами і охороною. Не вдасться”, – сказав він.

Також учасники Автомайдану навідались до маєтку Віктора Медведчука, пише “Українська правда“. Учасники акції вишикувалися вздовж паркану і просто в нього стукали, частина пікетувальників насідала на ворота. Незважаючи на те, що організатори закликали активістів заспокоїтися, ворота все ж зламали.

Окрім того, мітингувальники написали фарбою на воротах і паркані гасла, зокрема, “Палаци дітям!”.

 Фото Валерії Кондратової, Лігабізнесінформ

Учасники Автомайдану провели мітинг також біля будинків прем’єр-міністра Миколи Азарова, спікера ВР Володимира Рибака та Президента Віктора Ющенка, пише “Українська  правда“.

За словами нардепа від Батьківщини Андрія Парубія, ДАІ робило “безсилі спроби” зупинити колону активістів, яка рухалася у Конча-Заспу. Після того, як мітингарі дісталися будинків чиновників, провели там “попереджувальну блокаду”. “На паркані написали вимоги Майдану і побажання Азарову”, – зазначив Парубій.

Фото ЛІГАбізнесІнформ

Тим часом учасники Народного віче  на Майдані Незалежності ухвалили новий програмний маніфест ВО “Майдан”. Як повідомляє “Українська правда“, у документі проголошуються цілі, досягнення яких заплановане на коротко-, середньо- та довготермінову перспективу.

Так, найближчим часом активісти Євромайдану мають на метідомогтися звільнення та реабілітації всіх заарештованих за участь в акціях протестів, припинення терору, погроз, морального та фізичного тиску на учасників мирного спротиву, звільнення всіх політичних в’язнів.

Окрім того активісти планують відставку та притягнення до відповідальності високопосадовців, у тому числі міністра Захарченка, які відповідальні за організацію розгону Майдану в ніч на 30 листопада  та побиття активістів на Банковій 1 грудня, ліквідації спецпідрозділу “Беркут” та заборони використання військовослужбовців Внутрішніх військ для силової протидії мирним масовим акціям протесту.

Ще одна мета на найближчий час – відставка уряду Миколи Азарова та формування нової більшості у парламенті.

Читайте також

Американська компанія продаватиме квитки в космос по $200 тисяч
Світ
0 shares0 views

Американська компанія продаватиме квитки в космос по $200 тисяч

vidia.ua - Лип 13, 2018

Космічна компанія Blue Origin Джеффа Безоса планує продавати квитки в космос за ціною від $200 000 до $300 000. Польоти повинні початися вже…

Трамп назвав «Північний потік-2» катастрофою для Європи
Світ
0 shares0 views

Трамп назвав «Північний потік-2» катастрофою для Європи

vidia.ua - Лип 13, 2018

Президент США Дональд Трамп розкритикував Євросоюз та Німеччину за згоду на будівництво Росією «Північного потоку-2». Про це він говорив під час спільної прес-конференції…

Українські школярі здобули шість медалей на математичній олімпіаді в Румунії
Світ
0 shares0 views

Українські школярі здобули шість медалей на математичній олімпіаді в Румунії

vidia.ua - Лип 13, 2018

Шестеро українських старшокласників здобули чотири золоті та дві срібні медалі на 59 Міжнародній математичній олімпіаді, яка відбувається 3–14 липня в румунському місті Клуж-Напока.…

  • Алексей

    Убей Бог не пойму смысла этих передвижений народа по Киеву и окрестностях !!?? Ну ладно , зачитали состряпаный Кроликом Манифест , ну покричали “Ганьба” , ну спели гимн !!! А зачем людей ,как стадо баранов , гонять туда – сюда ???!!! КАКОЙ СМЫСЛ В ЭТОМ ХОЖДЕНИИ ??? Ну заблокировали вьезд в это “межигорье ” !! И ЧТО ???!! Ну походили , ну поговорили ,кто-то даже покричал речевки !!! А ЗАЧЕМ ???!! ЧТО ЭТОЙ ВЫХОДКОЙ ДОБИЛИСЬ ???!! ЯНУКОВИЧЬ ЧТО ДОМОЙ НЕ ПОПАЛ ??!! ПОПАЛ !! НА ВЕРТОЛЕТЕ !! ОН ЭТОЙ ДОРОГОЙ ДАЖЕ НЕ ПОЛЬЗУЕТСЯ НИКОГДА!! А ЗАПАСОВ У НЕГО ТАМ НА МЕСЯЦЫ ХВАТИТ !! ДЛЯ ЧЕГО НАД ЛЮДЬМИ ИЗДЕВАЮТСЯ ??!! ЗАЧЕМ ИЗ НИХ ИДИОТОВ ДЕЛАЮТ ??!! Они что в закарпатье домов огромных не видали ?? Да в Бедовле ДОМА ПОКРУЧЕ ЛЮБОГО МЕЖИГИРЬЯ БУДУТ !! И ЧТО ??!!

  • Дон Басс

    “Евромандановцы”- это скопление бомжей со всей нэньки,делать им нечего,работать не хотят,вот и бродят бес толку,загадили Киев,побрели дальше… Президент,а как же Закон? Все их действия уголовно наказуемы,почему они на свободе?