У Польщі на підтримку України вивішують жовто-блакитні прапори та освітлюють будівлі

У Польщі тривають різноманітні акції солідарності з українцями, які прагнуть європейської України. Крім віче, демонстрацій та конференцій, присвячених останнім подіям у Києві, поляки маніфестують свою підтримку Україні нетиповими заходами, інформує “Радіо Свобода”.

У місті Кельце синьо-жовтими прапорами прикрасили центральну вулицю та головну площу міста. Як кажуть організатори цієї акції, 100 українських стягів у центрі міста – це сигнал, що поляки підтримують українців, які вимагають зближення України з ЄС.

З українськими євромайданами солідаризуються у Вроцлаві. Депутати вроцлавської міської ради одноголосно ухвалили заяву про підтримку європейських прагнень українського суспільства. Вони наголошують на тому, що далеко не завжди депутатський корпус буває аж настільки одностайним. Зовнішнім виявом солідарності Вроцлава з Україною стало освітленння міського стадіону синьо-жовтими барвами. Адам Бурак, речник стадіону пояснює, що саме на цій арені влітку 2012 року відбувалися матчі футбольного чемпіонату Євро-2012.

Схожий до вроцлавського захід провели й у Варшаві. Мер міста Ганна Ґронкєвіч-Вальц у середу дала розпорядження освітити синьо-жовтими барвами найвищу споруду міста – Палац культури і спорту. Висота цього палацу – 231 метр, це найвища споруда у Польщі.

 

На своєму профілі в соціальній мережі twitter Ганна Ґронкєвіч-Вальц написала, що палац стане жовто-блакитним на знак солідарності з українцями. Таку акцію солідарності ініціювали варшавські громадські діячі, серед яких є представники української національної меншини в Польщі.

Нагадаємо, також польське видання «Gazeta Wyborcza» збирає підписи а підтримку українців у їх євроінтеграційних стремліннях. Відповідне звернення було опубліковане на сайті газети

Читайте також

Українців Лондона запрошують на Великодній ярмарок
Світ
0 shares0 views

Українців Лондона запрошують на Великодній ярмарок

vidia.ua - Бер 06, 2018

У неділю, 25 березня, в Лондоні відбудеться Великодній ярмарок, на якому відвідувачі зможуть не лише придбати великодні сувеніри, а й навчитися розмальовувати писанки.…

У Вільнюсі відбувся благодійний концерт на підтримку дітей з Донбасу
Світ
0 shares0 views

У Вільнюсі відбувся благодійний концерт на підтримку дітей з Донбасу

vidia.ua - Бер 06, 2018

У центрі столиці Литви в костелі Святої Катерини 1 березня відбувся благодійний концерт Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського міського самоврядування на підтримку дітей…

У США вийшов у прокат український документальний фільм про Донбас
Світ
0 shares0 views

У США вийшов у прокат український документальний фільм про Донбас

vidia.ua - Бер 06, 2018

У Нью-Йорку розпочався американський прокат документальної стрічки «Переломний момент: війна за демократію в Україні», знятої українським режисером Олесем Саніним та його оскароносним американським…

  • Катерина Ельберг

    Доброго дня.
    Звертаюся до Вас із проханням підтримати народ України жестом солідарності – прикрасити Вашу Новорічно-Різдвяну ялинку жовто-блакитним прапором України. Адже головна ялинка України в цьому році прикрашена прапорами у зв’язку з відомими Вам подіями. А також, будь ласка, допоможіть зв’язатися з іншими діаспорами.