Діаспора знову виходить на свої майдани

Гру 01, 2013

1424441_644189832291627_1966744334_nУкраїнці, які живуть за кордоном, знову виходять на вулиці висловити своє засудження дій української влади. Зокрема досить чисельна акція вже відбулась у Барселоні.

Як розповів VIDIA один із учасників ЄвроМайдану у Барселоні, на площі перед церквою Св. Моніки зібралось понад 300 українців. Це стало можливим завдяки допомозі місцевих священників о. Юрія та о. Івана, котрі сприяли організації громад з обох українських церков Барселони.

Численно прийшли молоді українці, які зорганізувались через соціальні мережі. Також приїхала численна делегація українців з містечка Ґіссона.  Учасники мітингу прийняли резолюцію до демократичної опозиції в Україні та керівництва Іспанії та Каталунії.

«Ми висловлюємо свою солідарність з усіма демократичними силами в Україні та у всьому світі, які підтримують курс України на інтеграцію з Євросоюзом. Долучаємо свої голоси до голосів всіх прихильників євроінтеграції, які зараз лунають у Києві та по всій Україні, – йдеться у резолюції. – Вимагаємо від народних депутатів України від опозиції сформувати демократичну більшість в парламенті, відправити у відставку злочинний уряд, сформувати новий уряд,  закликати країни ЄС до проведення позачергового самміту, на якому підписати угоду про асоціацію України з Євросоюзом».

Крім того, подібні акції протесту на сьогодні-завтра заплановані у Нью-Йорку, Чикаго, Торонто, Вашингтоні. Планує акції також і діаспора у Європі.

Нагадаємо, раніше у 46-ти містах 22-ох країн світу відбулись Євромайдани. Втім після того, як вночі “Беркут” жорстоко розігнав мітингувальників із Майдану Незалежності у Києві, українці знову вийшли на вулиці. Мітинг у Києві триває вже другу добу – в центрі столиці наразі не менше півмільйона людей.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…