Новий посол США допоможе Україні із асоціацією з ЄС

Сполучені Штати Америки допомагатимуть Україні, щоб саміт у Вільнюсі прошов успішно, запевнив новопризначений посол США в Україні Джефрі Пайєтт в інтерв’ю газеті «День».

«Ми поділяємо точку зору наших європейських партнерів, яку було оголошено вчора у Брюсселі, що просто неприйнятно для будь-якої країни намагатися заблокувати чи не дати можливості Україні рухатися вперед до свого європейського майбутнього. Ми бачимо Україну як частину Європи, ми хочемо, щоб Україна рухалася до тісніших інституційних відносин із Європою», – сказав Пайєтт.

Посол пообіцяв, що зробить все можливе зі своїми колегами в Україні, у місії, щоб допомогти досягти цієї мети.

«Я глибоко переконаний, що Україна не має кращого друга, ніж Америка. США надзвичайно віддані українському успіху, українській демократії і процвітанню України», – додав він.

Нагадаємо, Джеффрі Пайєтт склав присягу на посаді посла Сполучених Штатів Америки в Україні 30 липня, а 3 серпня прибув до Києва.

Додамо, нещодавно голова комітету Європарламенту із закордонних справ Елмар Брок на позачерговому засіданні комітету щодо ситуації в Україні назвав поведінку Росії неприйнятною, а заяви російської сторони на адресу України і загрози використання цін на газ та іншого, щоб Україна не підписала договір, такими, що суперечать будь-яким міжнародним правилам.

Напередодні  позачергового засідання комітету українці діаспори звернулися із листом до голови комітету Елмара Брока , у якому засудили погрози Росії та закликали Європарламент засудити дії Росії.

Читайте також

У Нью-Йорку відбувся 42-й Український фестиваль
Світ
0 shares0 views

У Нью-Йорку відбувся 42-й Український фестиваль

vidia.ua - Чер 01, 2018

В «Українському селі» – невеличкому районі Манхеттена, де історично мешкало чимало емігрантів з України, 18-20 травня відбувся 42-й Український фестиваль. Ще з середини…

Україна має що запропонувати на моральному рівні і Європі, і Росії – Ґудзяк
Україна
0 shares0 views

Україна має що запропонувати на моральному рівні і Європі, і Росії – Ґудзяк

vidia.ua - Чер 01, 2018

У час, коли триває російська агресія в Україні і чи не щодня гинуть українські бійці та мирні жителі Донбасу, українські й російські історики…

Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова
Важливе, Світ
0 shares0 views

Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова

vidia.ua - Тра 31, 2018

Засуджений до 10 років ув'язнення в РФ український активіст Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова. Про це повідомляє VIDIA…

  • Пишиход

    А может народ Украины, без этого америкоса разберется “что делать?”, “с кем дружить?” и “куда идти?”