У мережі закликають підтримати Шкіля в отриманні політичного притулку у Франції

Небайдужі до долі Андрія Шкіля створили у Facebook сторінку, щоб підтримати політика, повідомляє кореспондент VIDIA. Колишній народний депутат України перебуває у Франції, де очікує отримати від французької влади політичний притулок.

«Андрій Шкіль знаходиться у Франції, де чекає на рішення місцевої влади з приводу надання йому політичного притулку. Наше завдання, зібравши якомога більше підписів на підтримку Шкіля, довести Франції, що небезпека для нього існує», – зазначають прихильники екс-депутата.

Активісти розмістили на сторінці звернення українською та англійською мовами, у якому просять передусім про моральну підтримку: «Кожен ваш «лайк» може перехилити шальки терезів у необхідний Андрієві бік. Ми просимо про моральну підтримку, яка є неоціненною у даній ситуації».

Спільнота утворилась на початку серпня. У ній регулярно розміщують документи і матеріали ЗМІ, які стосуються справи Андрія Шкіля.

Нагадаємо, у 2001 році Андрій Шкіль був членом ради акції «Україна без Кучми» . За участь у масовій акції протесту 9 березня його притягнули до кримінальної відповідальності. Андрій Шкіль провів 13 місяці  у СІЗО і був звільнений унаслідок обрання до Верховної Ради України у 2002 році на мажоритарному окрузі у Львівській області.

У 2012 році він не потрапив у прохідний список від БЮТ, втративши депутатський імунітет.  Як зазначає «Українська правда», Шкіль вважає, що політичні переслідування щодо нього ніколи не припинялися, адже справу про події 9 березня 2001 року біля Адміністрації президента досі не закрито.

Водночас правоохоронці заявляють, що підстав для переслідування Шкіля немає, передає «Радіо Свобода». Зокрема, перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін запевнив, що політик Андрій Шкіль може не боятися кримінального переслідування в Україні, бо термін давності його справи сплив.

У грудні Шкіль подався до Чехії просити політичного притулку. У травні Чеська Республіка зупинила розгляд його прохання про притулок. Адже, згідно з так званим Дублінським приписом, Шкіль приїхав до Чехії із французькою візою і розглядати його прохання про притулок має Франція.

Читайте також

МЗС Канади закликає Росію звільнити Сенцова
Важливе, Світ
0 shares0 views

МЗС Канади закликає Росію звільнити Сенцова

vidia.ua - Чер 08, 2018

Міністерство закордонних справ Канади закликає Москву звільнити засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на заяву голови…

Відомі поляки вбралися в українські вишиванки XIX століття
Світ
0 shares0 views

Відомі поляки вбралися в українські вишиванки XIX століття

vidia.ua - Чер 08, 2018

Відомі польські культурні митці, актори та журналісти вбралися в традиційний український національний одяг у рамках культурного проекту «Краса єдності». Про це повідомляє Укрінформ.…

Не такий, як на 10 гривнях: Науковці відшукали прижиттєві портрети Івана Мазепи
Новини
0 shares0 views

Не такий, як на 10 гривнях: Науковці відшукали прижиттєві портрети Івана Мазепи

vidia.ua - Чер 08, 2018

Українські науковці відшукали 12 прижиттєвих портретів Івана Мазепи і з’ясували, що на них він геть не схожий ані на зображення на 10-гривневих купюрах,…

  • Бывалый

    Господа,Вы многие наверно не знаете,что этот шкиль.в начале 90-х,был на стороне ха*** в грузинии,против братьев славян,жалко,тогда когда можно было его устранить ,он мне в оптику не попался,продажнаяПолитик херов,как и Тимошенко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ммм

    Воры – щирі українці – разбегаются!

  • Вуйко

    Нашли полит беженца, ха-ха-ха.

  • Влад

    Пусть ответит за ДТП которые совершил.

  • гость

    Этого козла оставить в стране
    Чтобы жил как все люди