Україна потрапила у «двадцятку Касперського» за рівнем хакерських атак

Чер 12, 2013

programisius-51a71e718bc84Україна увійшла в 20 країн в списку держав з найвищим відсотком комп’ютерних атак. Про такі результати дослідження «Лабораторії Касперського» повідомляє агентство Bloomberg.

«Україна посіла 17-те місце в списку Касперського щодо країн з найвищим відсотком комп’ютерних атак. Компанія, яка займається системами захисту, виявила, що 47% користувачів (в Україні. – Ред.) стикаються з онлайн-атаками», – цитує повідомлення агентства Укрінформ.

Список найбільш уразливих до хакерських атак країн був складений за даними минулого року.

«Дослідження показало, що коли справа доходить до хакерських атак, Китай і США можуть домінувати в заголовках газет, але найбільш вразливими є країни, що розвиваються. Націлюючись на користувачів, кіберзлочинці, ймовірно, йдуть туди, де менша оборона. Такі можливості відкриваються у країнах, що розвиваються, де щороку з’являються мільйони нових інтернет-користувачів і витрачаються менші кошти на системи захисту», – зазначає агентство.

Утім, США також потрапили у двадцятку – на 19-те місце із 45% користувачів, які стикалися торік з комп’ютерними атаками. Хоча в абсолютних цифрах там значно більше нападів, оскільки інтернетом користується 78% населення або близько 245 млн осіб.

А найбільш загрозлива ситуація з точки зору комп’ютерних атак у Росії, де з ними торік стикалися 59% інтернет-користувачів. Усього близько 48% російських громадян (68 млн осіб) користуються всесвітньою мережею.

Загалом місця в «двадцятці Касперского» розподілилися наступним чином: Росія – перше, Таджикистан – друге, Азербайджан – третє, Вірменія – четверте, Казахстан – п’яте, Білорусь – шосте, Бангладеш – сьоме, Шрі-Ланка – восьме, Індія – дев’яте, Судан – 10-те, Туркменістан – 11-те, Оман – 12-те, Узбекистан – 13-те, Малайзія – 14-те, Молдова – 15-те, Мальдіви – 16-те, Україна – 17-те, Італія -18-те, США – 19-те, Іспанія – 20-те.

 

Читайте також

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців
Світ
0 shares0 views

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців

vidia.ua - Жов 11, 2018

12 жовтня в Українському інституті сучасного мистецтва в Чикаго відбудеться відкриття виставки "Сучасна українська графіка", повідомляє VIDIA.ua з посиланням на Генеральне консульство України в…

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
Україна
0 shares0 views

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору

vidia.ua - Сер 31, 2018

Президент України Петро Порошенко пропонує розірвати договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією», що «з вини Москви вже давно став…

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair
Україна
0 shares0 views

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair

vidia.ua - Сер 31, 2018

Урочистий запуск першого рейсу авіакомпанії Ryanair «Київ-Бориспіль – Берлін-Шенефельд» відбудеться 3 вересня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє VIDIA з посиланням на…