В мережі з’явився онлайн-перекладач на «азірівку»

Кві 17, 2013

В інтернеті з’явився онлайн-перекладач з української на мову прем’єр-міністра Миколи Азарова, що в народі вже отримала назву «азірівка». Перекладач трансформує не лише окремі слова та тексти, але може повністю перекладати сторінки інтернет-сайтів.

«Перед вами — унікальній перекладач веб-сторінок та текстів з української мови на азірівку, досить нову мову, що прийшла до нас зі сходу та стрімко набирає популярності» , – написано на сайті.

«Даний сервіс — результат кропітких лінгвістичних досліджень носіїв азірівки, в ході яких було віднайдено ряд кореляцій з українською, та розроблено алгоритми для машинного перекладу. Проте, азірівка, аналогічно, наприклад, китайській — дуже складна тонова мова. На даному етапі розвитку обчислювальної техніки, зворотній переклад, на жаль, неможливий», – зазначено на сторінці перекладача.

Як відомо, Микола Азаров ще кілька років тому публічно заявляв, що вчить українську мову, проте говорити, не спотворюючи її, прем’єр-міністру досі не вдається.

Нагадаємо, нещодавно американка Алі Кінсела продемонструвала, як легко вивчила українську.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії
Світ
0 shares0 views

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії

vidia.ua - Лис 25, 2018

[caption id="attachment_70602" align="aligncenter" width="545"] Фото: Оксана Федорук-Терлецька[/caption] Повідомлення про заплановані протести української діаспори у США проти російської воєнної агресії почали з'являтись на сторінках…

Як діаспора боролась за правду про Голодомор
Україна
0 shares0 views

Як діаспора боролась за правду про Голодомор

vidia.ua - Лис 24, 2018

Попри географічну віддаленість від Батьківщини, українська діаспора США і Канади завжди зберігала ментальний зв’язок нею та вболівала за долю свого народу, пильно стежила…

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових
Новини, Світ, Україна
0 shares0 views

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових

vidia.ua - Лис 16, 2018

Фільм з назвою "Rehab" (Реабілітація) покажуть в Чикаго в Українському культурному центрі 18 листопада. У документальній стрічці йдеться про реабілітацію шести військовиків, які отримали…

  • Петруха

    Цей дурень вже двадцять років української незалежності неспроможний вивчити українську мову.В мене є дві папуги які проміж собою вже за цей час нашвидку спілкуються китайською.Хто дав цьому дурню важелі прем’єра? Я б йому дав тільки лопату,хай саджає капусту під балконом,на більше ця свиня ні до чого не згодна.

  • Lf

    Ось як бездарні люди скалічують неперевершену мову…Сумно, та й годі

  • Іван

    Хто нормальний буде працювати з шапкокрадом ?

  • нЕкто

    Что там словарь. В Донецком нац универе открыли кафедру азиривского языка и пенькобежной литературы для изучения стихов великого украинского поэта Чехова и Анны Ахметовой.

  • донбасс

    азаров молодчага!!!так держать!!!хохляцкий беззубый конченый язык уже всем надоел

    • зорро

      нет, это твой Даунбасс всем надоел, вместе со своими выходцами.

  • Микола

    На мій погляд, цей дід надовго запам’ятається українцям. Одне скажу, клоун клоуном!

    • уапі

      А вы не переживайте. В книжках написано будет, что он украину спас, а янукович народу руки целовал.