Журналістів з Ізраїлю запросять до Львова

Бер 07, 2013

Журналістів «Jerusalem Post», які написали, ніби у Львові старі єврейські надгробки досі використовують як матеріал для будівництва, запросять до міста – щоб пересвідчитися, що ця інформація не відповідає дійсності, пише «Zaxid.net».

Днями популярна ізраїльська газета «Jerusalem Post» опублікувала статтю, у якій йшлося про те, що «сотні старих єврейських надгробків досі використовують як матеріал для будівництва у Львові». Мова йде про те, що у роки після Другої світової війни, солдати Червоної армії використовували надгробні плити на будівництво доріг міста, тротуарів та Краківського ринку.

Міський голова Львова відреагував на цей матеріал: «Складається враження, що як тільки у Львові підійшли до впорядкування місць єврейської історії, влаштування меморіалів, з’являються сили, яким вигідно створювати негативний образ Львова щодо єврейської громади».

«Нехай подивляться і нехай пишуть матеріали з реальної ситуації, а не зі фантазії наших недоброзичливців», – зазначив Андрій Садовий.

«Ми інформуємо посольства України та Ізраїлю, звертаємося до редакції, що речі, які описані – абсурдні», – додав Андрій Садовий.

Видання нагадує, що 2011 року низка ЗМІ з посиланням на лондонську «Guardian» поширила інформацію про те, що у Львові під час будівництва готелю було знищено залишки руїн синагоги «Золота Роза». Тоді міський голова активно спростував цю інформацію.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

У Музеї української діаспори навчатимуть писанкарству
Україна
0 shares0 views

У Музеї української діаспори навчатимуть писанкарству

vidia.ua - Бер 09, 2018

З 10 березня по 1 квітня у Музеї української діаспори в Києві відбудуться передвеликодні майстер-класи з писанкарства. Про це повідомляє VIDIA з посиланням…

«Піккардійська Терція» записала проникливу пісню на слова Шевченка
Україна
0 shares0 views

«Піккардійська Терція» записала проникливу пісню на слова Шевченка

vidia.ua - Бер 07, 2018

Вокальна формація «Піккардійська Терція» представила зворушливу пісню на вірш Тараса Шевченка «Ой по горі роман цвіте». Про це повідомляє Максимум.FM. Історія появи пісні…

Фільм «Кіборги» планують показати у більшості столиць Європи
Україна
0 shares0 views

Фільм «Кіборги» планують показати у більшості столиць Європи

vidia.ua - Бер 07, 2018

Фільм Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги» планують показати у більшості європейських столиць. Цієї ініціативою займаються Міністерство інформаційної політики спільно з МЗС України та українською парламентською…