З трансляції «Телетріумфу» вирізали критичну промову Андрія Куликова

Гру 01, 2012

У Національному палаці мистецтв «Україна» відбулась церемонія нагородження лауреатів 12-ї національної телевізійної премії «Телетріумф» за сезон 2011-2012 років. Головні нагороди отримали: проект «Подробиці» телеканалу «Інтер», ведуча «Фактів» (ICTV) Олена Фроляк, репортер «ТСН. Тиждень» («1+1») Ольга Кашпор, повідомляє «Телекритика».

Загалом на «Телетріумф-2012» було подано 364 заявки: 318 у національних номінаціях, 46 – у регіональних. Роботи розподілено в 49 номінаціях.

Конкурсні роботи «Телетріумфу – 2012» оцінювали три категорії членів журі. Загальнонаціональні конкурсні роботи оцінювали 112 експертів, запрошених до складу «Української телевізійної академії» та 7 членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Регіональні конкурсні роботи оцінювали 37 членів регіонального пулу журі «Телетріумф-регіон».

Як повідомляє видання, з телевізійної версії церемонії нагородження прибрали промову одного з лауреатів – ведучого ток-шоу «Свобода слова» на ICTV Андрія Куликова, залишивши тільки слова подяки продюсера «Свободи слова» Михайла Павлова.

Статуетки вручали люди, одягнені у монокольорові костюми. Під час церемонії Андрій Куликов звернувся до присутніх із такими словами:  «Тут на сцені є люди, пофарбовані в синє, червоне і зелене. Кудись зник помаранчевий колір, немає малинового. Навіть якщо для всіх нас є перестороги, ми не повинні допускати, щоб у нас зникали кольори. Ми не повинні допустити, щоби з нашого телебачення зникали мови, ми не повинні допустити, щоби з нашої спільноти зникали колеги. У нашій програмі працюють люди різних кольорів, я маю на увазі, люди різних політичних переконань, і може тому вона виходить такою, як вона є».

Відповідаючи на запитання щодо того, як він оцінює такі дії організаторів трансляції і чи вважає їх виявом цензури, Андрій Куликов сказав, що відповідь на це питання можуть дати  люди, які робили цю «купюру»  у телеверсії. «З того, що відомо мені, ця промова була дещо в інакшому ключі, ніж більшість із тих, які лунали на “Телетріумфі”. Можливо, організатори подумали, що вона про надто загальні речі, а не про “Телетріумф”», – припустив ведучий.

Також він додав: «Мені було прикро, що її не виявилося в тому варіанті, який показали по телевізору. І тому, що це моя промова, і тому, що мені здалося, що я сказав про важливе. Зрештою, те, що сталося, є підтвердженням моєї тези про те, що з програми найлегше забрати ведучого. Або, в даному разі, слова ведучого».

Додамо, ток-шоу Куликова «Свобода слова» було відзначено «Телетріумфом» у номінації «Політичне ток-шоу». На перемогу у ній претендували також «РесПубліка з Анною Безулик» (5 канал) та «Шустер live» («Савік Шустер студія», Перший національний).

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…