Експерт: Близько мільйона українців нелегально працюють у Росії

Лис 30, 2012

За оцінками експертів, кількість українців, які нелегально працюють у Росії, становить не менше мільйона. Про це сказав професор МДУ ім. Ломоносова Володимир Іонцев під час відеомосту Москва-Київ, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМ.

«За офіційними даними, із України у 2011 році приїхало на роботу в Росію 260 тисяч осіб. Насправді ж, як оцінюють експерти, кількість працюючих на порядок більша, тобто, близько мільйона працюють нелегально», – констатував Іонцев.

За словами професора, українці становлять доволі велику групу людей, які нелегально перебувають у Росії, хоча наша країна і не потрапила до трійки лідерів (Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан).

На думку Іонцева, нелегальна праця мігрантів вигідна не тільки російським підприємцям, а й представникам державних структур.

«І це великий парадокс. Нелегальні мігранти стають надзвичайно вигідними для багатьох груп чиновників, які займаються питаннями міграції, зокрема, поліції. Вся нелегальна міграція зав’язана на корупції, хоча причини її чисто економічні. У даному випадку це економічне явище, яке породжує корупцію. На нелегальних мігрантах вдається заробити великі гроші», – резюмував експерт.

За його словами, інакше важко пояснити, чому це явище досі не зникає, хоча всі говорять, що це погано.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…