ЦВК підрахувала 100% протоколів за списками

Лис 09, 2012

Центральна виборча комісія завершила опрацювання протоколів в електронному вигляді на багатомандатному виборчому окрузі (партійні списки) на виборах до Верховної Ради України, які відбулися 28 жовтня. За цими результатами, Партія регіонів отримала 30,0% голосів, «Батьківщина» – 25,53%, УДАР – 13,95%, КПУ – 13,18%, «Свобода» – 10,44%. Інші партії в багатомандатному загальнодержавному окрузі до парламенту не пройшли, повідомляє «Радіо Свобода».

Відтак у новій Верховній Раді, за цими, ще не остаточними, даними має бути 187 регіоналів, 102 представники Об’єднаної опозиції, 40 УДАРівців, 38 членів «Свободи», 32 комуністи, 44 самовисуванці та 7 депутатів від інших партій.

На вечірньому засіданні ЦВК прийняла протокол про результати голосування в закордонному окрузі, щодо якого ЦВК виконувала функції окружкому, пише «Українська правда».

Частина членів ЦВК підписали протокол з окремою думкою. Зокрема, Андрій Магера заявив, що підставою для його окремої думки стало те, що 400 тисяч осіб було позбавлено права вибору в одномандатних округах.

Нагадаємо, парламентські вибори відбувалися за змішаною системою: 225 народних депутатів обиралися за партійними списками, ще 225 – за мажоритарними округами.

Наразі вирішується питання щодо призначення повторних виборів на п’яти проблемних мажоритарних округах.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…