Різні, але однакові історії

Жов 06, 2012

До 100-ліття Пласту було реалізовано чимало масштабних проектів та акцій. Один з них – дуже цікавий творчий проект фотоесе “Різні, але однакові історії”. Метою ініціативи є показати крізь призму трьох кардинально різних людей із абсолютно різних куточків України, те, що може їх всіх об’єднати.

З березня по липень 2012 року ініціативна група мандрувала Україною та жила один день з кожним із персонажів ролика.

За цей час вони намагались відфотографувати та записати звуки, що оточують трьох героїв, їх дії, думки, звички та особисті історії.

Отож, перше фотоесе.

У візуальному ряді ви побуваєте у гостях в отця Романа “Вуйка” Кострабія в с. Лисівка, Богородчанського р-ну Івано-Франківської обл., у київської журналістки ранкової програми опозиційного каналу “ТВІ” Юлії Банкової, а також в менеджера сувенірної продукції мережі концептуальних ресторанів “!Фест” Романа “Колобка” Дзедзика, якого знає чи не весь Львів.

Ідея, фото, монтаж, звук – ст. пл. Петро Задорожний (фотоагенство LUFA)

Ідея, звуки, звукові інтерв’ю – ст. пл. Тарас Зень, ЧоК

Візуальні заставки – ст. пл. скоб Віталій Дерех, ОЗО та ст.пл. вірл. Данка Давидюк, ЧоК

Фотоесе “Різні, але однакові історії – 2″ – це продовження ініціативи подати Пласт у новому, дещо незвичному візуальному образі в часі столітнього ювілею.

У візуальному ряді Ви побуваєте у гостях українця, що народився і більшість свого життя прожив у Канаді, а з початком розпаду Радянського Союзу перебрався на батьківську землю. Це успішний підприємець Мирон “Гриф” Спольський, який тепер мешкає у Києві. Також познайомитеся з економісткою із м. Авідіївка Валерією Хорошиловою, яка працює у Донецьку. Ще побачите творчого журналіста Віталія Дереха, відомого на весь Тернопіль.

Ідея, фото, звук – ст. пл. Петро Задорожний (фотоагенство LUFA, lufa.com.ua)
Ідея, звуки, звукові інтерв’ю – ст. пл. Тарас Зень, ЧоК
Монтаж – ст. пл. скоб Орест Гривняк

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…