Луценка вдруге засудили – захист апелюватиме

Сер 17, 2012

Суд приговорив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до 2 років обмеження волі. Таке рішення виголосила суддя Ганна Медушевська, повідомляє «Українська правда».

При цьому суд застосував норму законодавства про поглинання менш суворого покарання більшим, таким чином, оскільки Луценко вже засуджений до 4 років ув’язнення, то цей термін не змінюється.

Двом іншим підсудним Олегу Павленову та Володимиру Тарасенку присудили виплату штрафу  у 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 8,5 тисяч гривень з забороною обіймати організаційно-розпорядчі посади протягом 3 років.

Під судом це рішення сприйняли вигуками «ганьба». Однин з прихильників Луценка грав на трубі мотив пісні «Вставай страна огромная».

Одразу після виголошення вироку, у прокуратурі заявили, що вже готові етапувати Луценка. У екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка більше немає підстав залишатися у СІЗО, він буде етапований до колонії.

«На сьогодні підстав для перебування Луценка у СІЗО немає, він буде етапований до установи пенітенціарної служби», – зазначив представник державного обвинувачення Віктор Клименко.

У свою чергу адвокат Олексій Баганець заявив: «Дійсно на сьогоднішній день Луценко є засудженим по першому вироку, який вступив в законну силу, і він утримується у слідчому ізоляторі тільки на підставі листа судді Медушевської у зв’язку з розглядом цієї справи».

Як відомо, Луценко має буде етапований до Менської колонії у селищі Макошино на Чернігівщині.

Втім захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вже заявив про наміри подати апеляцію на рішення Печерського райсуду.

«Я хочу сказати про те, що цей вирок винесений незаконно, не на підставі зібраних по справі матеріалів досудового слідства і судового слідства, без урахування Конституції та кримінально-процесуального законодавства. Я вже не кажу про Конвенцію з прав людини», – заявив захисник Луценка Олексій Баганець.

Він додав, що апеляція буде подана протягом 15 днів. За його словами, подача апеляції не завадить етапуванню Луценка до колонії.

Як відомо, Луценка, а також колишніх співробітників Департаменту карного розшуку МВС Володимира Тарасенка та Олега Павлєнова звинувачували у тому, що в рамках розслідування справи про отруєння Ющенка вони нібито незаконно продовжили до 18 місяців оперативно-розшукову справу щодо Валентина Давиденка, колишнього водія екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Згідно з обвинувальним висновком, відкриття цієї оперативно-розшукової справи дозволяло вести стеження за Давиденком і прослуховувати його телефонні розмови, що «завдало істотної шкоди правам, свободам і інтересам Давиденка, що охороняються законом».

У липні Генпрокуратура змінила Луценку, а також Тарасенку і Павлєнову, обвинувачення зі зловживання службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу) на службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК).

Сам Давиденко неодноразово заявляв, що не вважає себе потерпілим.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…